Anahtar Deliği 16.10.2016

Anahtar Deliği'nden bakmaya devam edeceğiz...

Anahtar Deliği 16.10.2016
DERDİ Mİ DEĞİL Mİ?

ODATV’den Sami Menteş’in  ‘Gümüşhane rektörünün derdi şimdi anlaşıldı’ başlıklı yazıda neler var neler.

Bakın haber şöyle; 

Gümüşhane Üniversitesi'nin internet sitesindeki 10 kişilik yönetim kurulu listesinin sekizinde yer alan Rektör Prof. Dr. İhsan Günaydın’ın, 15 Temmuz darbe girişiminin baş aktörlerinden eski Hava Kuvvetleri Komutanı Akın Öztürk’le çekilmiş fotoğrafları ortaya çıktı.

Günaydın ayrıca Gülen Cemaati’nin 8. Türkçe Olimpiyatları'na atılmak üzere Türkiye'ye gelen Güney Afrikalı 7 öğrenciyi de Gümüşhane Üniversitesi’ne davet etmişti.



ŞEHRİN ÖNDE GELENLERİ

Akın Öztürk’ün Hava Kuvvetleri Komutanı olmasının ardından 2013 yılında bir heyet makamında ziyarete gitti. Ziyarete dönemin AKP Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün, Vali Vali Dr. Yusuf Mayda, İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Albay Serhat Önder, Belediye Başkanı Mustafa Canlı, İçişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Gümüşhaneki Ahmet Hamdi Nayır, Gümüşhane-Bayburt Bölge Barosu Başkanı Avukat İsmail Taştan, İl Genel Meclisi Başkanı Sebahattin Çobanoğlu, Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. İhsan Günaydın, Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Akçay, Kent Konseyi Başkanı Hasan Pir, Gümüşhanespor Kulübü Başkanı İdris Çimen, Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Metin Şeker, Merkez Çamlıköy Muhtarı Necati Ergün ve Gümüşhane Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yusuf Sadık katıldı.



HEYETTEKİLERDEN TUTUKLANANLAR

Öztürk’ü makamında ziyaret eden isimler arasında yer alan Avukat İsmail Taştan FETÖ soruşturması kapsamında tutuklanırken, dönemin Gümüşhane Valisi Vali Dr. Yusuf Mayda ise açığa alındı.



TÜRKÇE OLİMPİYATLARINA KATILAN ÖĞRENCİLER

2010 yılında gerçekleşen 8. Türkçe Olimpiyatları’na katılmak üzere Türkiye’ye gelen Güney Afrikalı 7 öğrenci ise Gümüşhane Özel Eğitim Kurumları'nın davetlisi olarak Gümüşhane’ye geldi. Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İhsan Günaydın’ı makamında ziyaret etmişti. Öğrencilerin Türkiye'yi tanıtma adına oldukça etkili olduğunu belirten Rektör Günaydın, "Bu öğrenciler Türkiye'yi kültürüyle, yaşam tarzıyla her şeyiyle tanıyarak ülkemize en büyük katkıyı sağlıyorlar." demişti. 2010-2011 öğretim döneminde üniversitelerinin de yabancı öğrenci kabul edeceğini ifade eden Rektör Günaydın, öğrencileri yüksek öğrenim için davet etmişti.
Bu habere sayın rektör ne diyecek nasıl cevap verecek merak ediyoruz.



**************************

LE SHENERS ÇİFTE KURDELE KESTİ


Trabzon’un sevilen isimlerinden Şener Yavuz, tarihi mekanda oluşturduğu enfes markası ‘Le Sheners’i açtı. Dünya mutfağının sunulduğu mekan kentin turizmine önemli bir destek. Açıldığı ilk günden bugüne kadar turistlerin uğrak yeri. Meydanın hafızası dediğimiz tarihi binaların sırasında.. İçindeki günümüze kadar gelen taşları 2-3 ay temizleyerek ortaya çıkarmış. Helal olsun. Şener Yavuz’u kutluyoruz. Dün de resmi açılışını yapıldı mekanın. Önce Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı İsmail Kahraman, İç İşleri Bakanı Süleyman Soylu, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Milletvekili Salih Cora, Trabzon Valisi Yücel Yavuz’un katıldığı bir törenle kurdelesi kesildi. Ardından Trabzonspor Kulübü Başkanı Muharrem Usta ve As Başkan Ahmet Çubukçu ile efsane teknik adam ve eski Trabzonspor Başkanı Özkan Sümer ile ikinci kurdele kesildi.

Böyle iki kurdeleli açılışta ancak Le Sheners’e yakışırdı zaten.

Tebrikler.





**************************

RİZE’DE YENİ BARO BAŞKANI KİM OLDU?


2 Aday Mehmet Çırakoğlu ve Ümit Peçe’nin yarıştığı Rize Baro seçimlerinde 116 avukattan 112’si oy kullandı. Baro binasında yapılan seçimlerde 58 oy Mehmet Çırakoğlu alırken Ümit Peçe ise 54 oy alarak 4 oy ile kaybetti. Öğle saatlerinde başlayan seçim akşam 17’de sona erdi, yapılan oylama sonucunda Çırakoğlu başkanlığa seçilmesinin ardından rakibi Ümit Peçe ile bir araya gelerek karşılıklı birbirlerini kutladılar.

**************************

NEDEN KÜSÜYORLAR?

Trabzonspor’un Akyazı’dan sorumlu yöneticisi Gökhan Saral, tweet atmayacağını söylemesine rağmen dayanamadı. Yine başladı mesajlar göndermeye. En son attığı mesajlara baktık. Yayın Danışmanımız gazeteci yazar Levent Ustabaşı da bu mesajlara cevap vermiş. Bakın önce Gökhan Saral şunu yazmış; “Trabzonsporumuzun en önemli sorunu samimiyetsiz, çıkarcı ve adamına göre Trabzonsporlu olanlardır.” Ustabaşı bu mesajını paylaşıp üstüne, “Aynen katılıyorum. Dün İHO'yu eleştirdiğimde alkışlayanlar bugün aynı eleştirilere küsüyorlar. Neden? Adamına göre mi eleştirilmeli?” diye ekleştirmiş. Bu sosyal medya çok alem olmaya başladı. Vallahi biz de takip etmek de bazen zorlanıyoruz. Ama ediyoruz.. Kimsenin şüphesi olmasın!

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler