Anahtar Deliği 15.10.2016

Anahtar Deliğinden bakmaya devam edeceğiz...

Anahtar Deliği 15.10.2016
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN O SORULARI SORDU MU?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Trabzon’a gelmeden ajandasını çıkardı.

Notlarına baktı.

Önünde Akyazı, Şehir Hastanesi, Kanuni Bulvarı, Çimento Fabrikası.. gibi şehrin önünü açacak projeler vardı.

Çömlekçi gibi projeler yoktu.

Çünkü onlar zaten bitmiştir diye düşünüyordur.

Ama bitmemişti.

Yukarıda sordu projelerinde zamanında ilerlemediğini öğrenince sinirlendi.

Zaten bu kürsüdeki konuşmasına da yansıdı.

Terör eksenli konuşma yaptı.

Fazla o projelerden bahsetmedi.

Mesela çıkıp, “Akyazı dedik bitti mi?” sorusunu sormadı.

Karşılığında “bitti” cevabını alamayacağını biliyordu.

Yada, “Şehir Hastanesi yapılıyor mu?”

Yada, “Çimento kalktı şehrin yüzü gözü açıldı değil mi?” diyemedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan pek hoşnut değil.

Trabzon’daki işlerin yavaş yürümesinden pek bi hoşnut olmadığı anlaşılıyor.

Bizden söylemesi…

ŞU İKİ KONU SOSYAL MEDYAYI SALLADI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı karşılamak için dün gün boyu uğraşıldı.

Ak Parti teşkilatı harıl harıl çalıştı.

Ciddi bir çalışma içine girdiler.

Harika bir atmosferle Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı karşılamayı bildiler.

Oraya gelmek isteyen vatandaşları Türk bayraklarıyla dikkat edin parti bayrağı değil Türk bayraklarıyla taşıdılar.

Kimseyi geride bırakmadılar. Otobüslerle, arabalar herkesi bir yere yerleştirdiler. Büyük bir kalabalığa imza attılar. Sahil yolu kenarları da doluydu. Hatta Çarşıbaşı İlçe Genlik Kolları varya.. Hani şu daha önce gezi olayları sonrası Erdoğan’ı havalimanında kefenimizle yanındayız mesajı vermek için kefeyen giyerek karşılayanlar onlar bu defa pankart yazdılar. “Reis- Aralardan maralardan al bizi. Kefenliler” yazılı döviz açtılar.  Ayrıca biri daha dikkat çekti. O da Jan lakaplı Trabzonspor taraftar lideri. Sosyal medyada bu iki konu epey bir tartışıldı. 

O REKTÖR BAKIN NE DEDİ?

Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İhsan Günaydın istifa ettirilen dekanların yerine kendisinin vekâlet etmesinin “tek adamcılık” olarak ulusal basında yer almasıyla ilgili günebakış’a konuştu. Durumda hiçbir yasa dışılığın olmadığını ve Türkiye’nin önde gelen üniversiteleri başta olmak üzere birçok üniversitede durumun aynı olduğunu belirten Rektör Günaydın, yapılan manipülasyonu Gümüşhane Üniversitesi seçimlerine bağladı. Günaydın, “Bu bize özgü bir olay değil. Bizim iki dekanımızın şimdi YÖK’ten vekâletleri onaylandı, geldi. Atadık onları.” dedi.

Birçok dekanlığa kendisinin vekâlet etmesini YÖK’ün bildiğini de kaydeden Günaydın “Bu durum Türkiye geneline özgü bir şey. Maalesef Odatv, Sözcü buna atladı. Bu ODTÜ’de de böyle Boğaziçi’nde de böyle. Orada daha çok kadro olduğu için hemen vekâleten atamışlar, bizim hocalar başka üniversitede olduğu için şimdi atama yapıyoruz. Bunda ne var ki?” diye konuştu. Günaydın şöyle devam etti: “Hangi rektör bütün yetkileri kendisinde toplamak ister? Herkes biliyor ki bin 577 dekan görevden alındı Türkiye’de. Bundan kaynaklanan geçici durumdur. İnsanlar iki dakika araştırsa gerçeği görecek.”

BEŞİKDÜZÜLÜ KOMUTAN O HABERLİ YALANLADI

Meclis 15 Temmuz Darbe Girişimi’ni Araştırma Komisyonu’nda konuşan Balyoz kumpası mağduru emekli Beşikdüzülü Jandarma Kurmay Albay Mustafa Önsel, çarpıcı ifadeler sarf etti..

O anlattıkça Türkiye hayretler içerisinde dinliyor.

Komutanla ilgişli sözcü gazetesi bugün ilginç bir haber yayınladı. Yayınlanan haber şöyleydi;

15 Temmuz'da Kosova'dan gelip darbeye karışan Tanju Poshor'un, Balyoz'la ilgili ismi geçiyor… Onun için gözden uzak yere önce Sarıkamış'a sonra da yurtdışına gönderip, gözden kaybediyorlar. Sonra Abdullah Gül Cumhurbaşkanıyken, onun muhafız alay komutanı oldu. Poshor'u Cumhurbaşkanı Gül'ün arkasında görünce bürokratlar ve milletvekilleri aracılığıyla haber gönderdik. ‘Muhafız Alay Komutanınız FETÖ'cü' dedik. Ancak değişen bir şey olmadı.

Mithat A. isimli FETÖ'cü bir albayın casusluk yaptığı tespit edildi ama hakkında en küçük soruşturma açılmadı. İstihbarat bu albayın Genelkurmay'dan bilgi, belge sızdırdığını tespit etti. Üst seviyede paylaşıldı. Ama sadece emekli edildi. TSK içinde ne kadar FETÖ'cü var? Tahminimi söylesem moraliniz bozulur. Ama 2010'dan sonra hakimiyet tamamen FETÖ'cülerin eline geçti.

İşte bu haberle ilgili Komutan Haber61'e açıklama yaptı, bu ifadeleri kullanmadığını söyledi.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar