Anahtar Deliği 12.11.2018

Anahtar Deliğinden bakmaya devam edeceğiz.

Anahtar Deliği 12.11.2018

PARÇALANMIŞLIK COŞKUN YILMAZ’A MI YARAR?

Çarşıbaşı’nda AK Parti’de aday adayları ortaya çıkıyor. Kamuran Çalış ve Zekeriya Karaçengel, ortaya çıktılar. Zekeriya Karaçengel’in Milletvekilleri Muhammet Balta ve Adnan Günnar gibi büyük destekçileri var. Hepsi teşkilattan arkadaşları. Birlikte görev yaptılar. Zekeriya Karaçengel, ilçe başkanlığı yaptığı dönemlerde Balta ve Günnar ile çalıştı, ter akıttı. Bu nedenle kulislerde epey konuşuldu. Öne çıktığı gözlendi. Kamuran Çalış da Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nden desteği alıyor. Yani bu destek siyasi kulis desteği de denebilir. Çarşıbaşı’nda kim ipi göğüsleyecek? Sorusu sorula dursun bir iddia daha ortaya atıldı. İddiaya göre Mevcut Başkan Coşkun Yılmaz, bu karmaşadan yararlanıp tekrar başkanlığa aday gösterilir tezi öne çıkmaya başladı. Şimdide bu dillendiriliyor. Yani siyasette 1 saatin bile büyük önemi var sözü işte burada devreye giriyor. Kimin ne olacağı ne zaman ne yapacağı belli olmaz! Bu nedenle bütün aday adayları, ‘Ben adayım’ demesin!

EN BÜYÜK PATLAMAYI ARSİN YAPTI

Arsin’de AK Parti içinde epey aday adayı var. Mevcut Başkan Erdem Şen, bu dönem aday olamıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, 3 dönem görev alıp, istisnalar hariç aday olamaz sözü nedeniyle… Ha şu istisnalara girer mi? Orası bilemiyoruz. Ama gireceğini de pek düşünmüyoruz. Zaten Erdem Şen de artık Büyükşehir Belediye Başkan adaylığını istiyor. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da Erdem Şen’i Büyükşehir’e önereceği söyleniyor. Şen’in sıkı referanslarından biri. AK Parti’de Ortahisar İlçe yöneticilerinden doktor Seyit Hisoğlu, Oda Başkanlığından istifa eden Makina Mühendisi Şaban Bülbül, eski ilçe başkanlarından Erdem Şen’e yakın isimlerden Farabi Hacıhasanoğlu aday adaylıklarını açıkladılar. Kim daha önce? Kim daha favori aday? Kestirmek Arsin’de zor gibi duruyor. Ama bunların için hem sivil toplum kuruluşu ayağı, hem spor camiasında Şaban Bülbül daha baskın gibi gözüküyor. 

HALİL BAKIRCI RİZE’DEN ADAY GÖSERİLİR Mİ?

Rize Belediye Başkanı  Prof. Dr. Reşat Kasap’ın tıpkı Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu gibi yeniden aday gösterileri ifade ediliyor. Başkent kulislerinin buraya yansımaları böyle. Ama Rize ve Trabzon’da bu nasıl konuşuluyor denirse tam tersi.. Trabzon ve Rize artık değişecek! AK Parti kulislerinden gelen bilgiler bu yönde. Ankara farkı Trabzon’da farklı yansımalar var. Öte yandan Rize eski Belediye Başkanı Halil Bakırcı’ya ciddi şekilde Rize’de baskı var. Aday olması yönünde. Halil Bakırcı da çevresine, “Ben aday adayı olmam. Ama Sayın Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan bize bu görevi alacaksın derse de görevden asla kaçmam.” dediği öğrenildi. Bu arada eski il başkanı Yılmaz Katmer, her adan aday adaylığını açıklayabilir. Yılmaz Katmer ile ilgili öne çıkan kulis şu şekilde; “Ömrünü Rize’de geçirdi. Belediyede bulunmuş, belediyeyi iyi bilen biri. Partisinde aktif de görev aldı. Bir artısı inanlara tepeden bakmıyor” Hasan Karal ise sürpriz aday olarak karşımıza çıkar demedi demeyin. 

SÜRMENE’DE TEŞKİLATLAR KİMİ İSTER?

Sürmene AK Parti kurucularından Ragıp Seymenoğlu ile karşılaştık. Trabzon Vakıflar Bölge Müdürü Orhan Kahveci’nin basın toplantısındaydı. Hatta tam yanında. AK Parti’den Sürmene’ye belediye başkan aday adayı oldu. Açıklamalarını dinledik. Niye aday adayı olduğunu söyledi. Ama bizim kuşağımız hani kulisin nabzı felan ya Ragıp beye daha çok kabardı. Sürmene Belediye Başkanı Rahmi Üstün’ün tekrar aday olacağını sorduk. “Nasıl buluyorsunuz?” dedik.  “Tabi ki normal olacak tabi” diyerek cevap verdi.  Ardından AK Parti Sürmene Teşkilatlarında kim aday gösterilir, kim en. Fazla konuşuluyor diye sorduk. Seymenoğlu,”Teşkilatta Orhan Kahveci daha çok” diyerek cevapladı. AK Parti’nin kurucularından Ragıp amcaya, “Safiye Seymenoğlu’nun akrabası oluyor musunuz?” diyerek sorduk ona da, “Hayır” cevabını” vermesi da dikkatimizi çekti. Hatta bizi şaşırttı. 

TRABZONSPORCULAR VARDI BURAKCILAR VE ONURCULAR TÜREDİ

Trabzonspor, öyle ucuz puanları, öyle ucuz maçlar oynadı ki inanılmaz. İnanılmaz puanlar kaçırdı. Ligin zirvesindeki takımların en fazla puan kaybettiği haftalar da işte bu haftalardı. Nedense ligde Beşiktaş, Galatasaray, Fenerbahçe krize girince, puan kaybedince hemen ardından sanki kronik bir hastalık nükseder gibi Trabzonspor’da da puan kayıpları ve tribün ile oyucu kargaşası, yöneticiler arasında bozukluk da baş gösteriyor. Bu nasıl oluyor bizde anlamış değiliz. Şimdi yeni krizin adı, “Burakçılar, Onurcular” oldu! Nasıl oluyor demeyin. Trabzonsporlu olan yok! Yapmayın. Şu kulübün içine dinamit sokmayın. Başkan Ahmet Ağaoğlu az radikal karar alıp ayakları üstünde dursa herkes Trabzonsporlu olacak. Lider bu parçalanmışlığı toparlar! “Burak ve Onur Aralık ayı öncesi Trabzonspor genel kurulu için Ahmet Ağaoğlu ve yönetimini hedef alıyor” diyenlerin olduğu bir dönemdeyiz. Bu iddiada bile büyük bir suçlama var. Bunu diyecek olanlar yada diyenler ortaya somut bir delil koymalılar. Aziz Yıldırım Fenerbahçe’yi karıştırıyor. Kendine yakın futbolculara hükmediyor iddiaları varken Volkan’ı Ali Koç kadro dışı bırakmıştı. Şimdide Ahmet Ağaoğlu’na bu yönde seslenenlerde var. Yani ciddi Aralık senaryoları dönüyor Trabzonspor’da..

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler