Anahtar Deliği 09.12.2019

Trabzon kulislerinden yansıyanlar.

Anahtar Deliği 09.12.2019

CHP’DE AĞIR TOPLAR KİMİ DESTEKLİYOR?

CHP Ortahisar İlçe Başkanlığı için Fatih Suat Oyman, adaylığını açıkladı. Adaylık açılama törenine partinin ağır topları katılmadılar. Niye katılmadıkları sonradan ortaya çıktı.

Meğer Fatih Suat Oyman’ın tek destekçisi Ortahisar İlçe Başkanı Ömer Hacısalihoğlu.

Kulislere yansıyan bilgilere göre Murat Özçilingir, Cafer Hazaroğlu, Ali Türen Öztürk, Cahit Erdem, Celal Akaç, Necip Yıldız gibi isimler Şenol Çoban’ı destekleyecek.

Fatih Suat Oyman’ın basın açıklamasının ardından Şenol Çoban da bugün yarın basın açıklamasıyla adaylığını duyuracak.

Şenol Çoban,” Partimizden gelen bu teveccühü geri çevirmek olmazdı. Elimizi taşın altına koyacağız” dedi.
 

O İSİMLERİN KATILMASI BEKLENİYORDU AMA KATILMADILAR

AK Parti Trabzon İl Danışma Meclisi toplantısı dün yapıldı. Herkes Milletvekilleri Adnan Günnar ve Muhammet Balta’nın katılacağını ve konuşma yapacaklarını umdu. Ama katılmadılar. Milletvekili Salih Cora da katılmadı. Daha önce yaşanan tartışma hala akıllarda bu nedenle bekleniyordu. Ne olacak acaba? diye.. Hatta bazıları, “Partide fitne çıkaranlara iyi bir cevap verirler bu defa” diyenler de vardı. 3 vekilde başka programları olduğundan mazeret bildirdiler.

Milletvekili Bahar Ayvazoğlu katıldı. Konuşma yaptı. İl Başkanı Haydar Revi de bir konuşma yaparak dikkat çekici sözler söyledi. Bunlardan en dikkat çekicisi AK Parti’nin gündeminden sapmayın başka gündemlere kapılmayın uyarısı oldu. AK Parti’nin kendi gündemi olduğunu ve AK Parti’nin gündem yarattığını ifade etti.
 

DEVLET BAHÇELİ’DEN ŞALPAZARI BEĞENİSİ

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Anadolu Ajansı’nın fotoğraf yarışmasında Şalpazarı Sis Dağı Sarıkamış Yürüyüşü’nün görüntüsünü oyladı.

Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız haliyle bu çok hoşuna gitti.

“Bilge lider Türkmen beyimiz MHP Genel Başkanımız Dr. Devlet Bahçeli bizleri kırmayıp AA fotoğraf yarışmasında Şalpazarı Sis Dağı Sarıkamış Yürüyüşü fotoğrafını beğenerek oy kullanmıştır. Liderime gösterdiği bu teveccüh için şükranlarımı sunuyorum. Şalpazarı’na geleceğini yineleyerek tüm Şalpazarlılara selamını iletmiştir. Şalpazarı Belediye Başkanı olarak tekrar kendisine çok teşekkür ediyorum.” diyerek duygularını anlattı.
 

ASLINDA TEK İSİM VARMIŞ!

İYİ Parti Ortahisar İlçe Başkanlığını bırakan Muhammet Erkan’ın yerine Erdal Uzun’un getirilmesinin kulislere yansıyan iddialarıyla burada kaleme almıştık. Kaleme aldığımızda dedikki İYİ Parti Ortahisar İlçe Başkanlığı için kurucu il başkan Yardımcısı Temel Aydoğdu’nun da adı geçiyordu. Ama bu isim Milletvekili Hüseyin Örs, İl Başkanı Azmi Kuvvet, Ali Sağır üçgeninden geçemedi demiştik.

Bunu biz kulislerden yansıtan bazı partililer, “Genel Merkez’e iki isim” gittiğini dile getirmişlerdi. Hatta GİK Üyesi Şükrü Kuleyn’in de bu isme sıcak baktığını yazmıştık.

Bunları yazdıktan sonra akşam geç saatlere doğru İl Başkanı Azmi Kuvvetli aradı. Dediki; “Kesinlikle Temel Aydoğdu ismi gündemimizde yoktu. Değerli bir kardeşimiz partilimizdir. Kurucularımızdandır. Lakin Erdal Uzun kardeşimiz üzerinde parti yönetici arkadaşlarımızla konsensüs oluşturduk. Erdal kardeşimizi genel merkeze ilettik kabul gördü. Şimdi görevinin başındadır. İYİ Parti güçlenerek yoluna devam edecektir”

İl Başkanı Azmi Kuvvetli böyle düşünüyor lakin görüştüğümüz bazı partililer öyle düşünmüyorlar. E il başkanı böyle dediyse konu kapanmıştır diyoruz.

Öte yandan İYİ Parti Trabzon teşkilatı il ve ilçelerde yapılanmasına devam ediyor. Bu bağlamda partiye yeni kan geldi. Geçmiş dönemde İlkhaber Gazetesi ve Trabzonspor Basketbol Kulübünde yöneticilik yapan Alpaslan Beşli, İYİ Parti Vakfıkebir İlçe Başkanı oldu.
 

KISA KISA GÜNDEMDEN SIZANLAR

* Kültür ve Turizm Bakanlığı Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı’nın yönetim kurulunun belirleme için 29 Aralık tarihinde Trabzon’da seçim yapacak. TÜRSAB Başkanı Volkan Kantarcı, 18 ili temsil edecek kişinin Trabzon’dan çıkmasını temenni etti.

* Trabzon Şoförler Odası Başkanı Hakan Usta, Hazine Bakanı Berat Albayrak’tan destek istediklerini söyledi. Başkan Usta, yeni alınacak taşıtlar için özel kredi desteği yada KDV indirimi üzerinde çalışıyorlar. Lakin bu çalışma olumlu sonuçlanacak gibi durmuyor.

* Özel Avrasya Üniversitesi ve Yorma Belediyesi arasındaki gerilim son hızla devam ediyor. 45 dönümlük alanın üniversiteye ait olduğunu savunan Avrasya, geri adım atmıyor. Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık da geri adım atmıyor. Trabzon Valiliği konuyla alakalı çalışma yapacağı söyleniyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler