Anahtar Deliği 08.10.2018

Anahtar Deliğinden bakmaya devam edeceğiz. 08.10.2018

Anahtar Deliği 08.10.2018

BARO SEÇİMLERİ VE AK PARTİ

AK Parti Trabzon İl Başkanlığı daha önce Baro Başkanlığında bir ismi desteklemişti. Her seçimde olduğu gibi bir adayları vardı.  Bu normaldir. Her ne seçimi olursa olsun partilerin bazı adayları desteklenir.

Ama bu defa başkaydı! Çünkü AK Parti içerisindeki çatışma sonrası çıkarılan aday desteklenmedi. Avukat Nusret Yılmaz’dı. Nusret Yılmaz’a oy verenlerin çoğu da sosyal demokrat yada AK Parti karşısındaki isimlerdi.  Nusret Yılmaz da seçim sonrası kırgın olduğunu içeren bir konuşma yaptı.

Bu Baro Seçimlerinde Sibel Suiçmez’e aday çıkmadı. Hatta seçimden bir kaç hafta önce eski milletvekili Avukat Ayşe Sula Köseoğlu ve avukat Osman Cora, Suiçmez’i baroyu siyasete bulaştırmakla eleştirdi.

Tabi bir de avukat Salih Cora, yine Ortahisar’ın AK Partili avukat Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç de var. AK Parti kanadında böyle güçlü isimler baroya üyeyken aday çıkarmamaları hatta bu kadar eleştiri yağmuruna tutmuşlarken bize biraz garip geldi.

Bu AK Parti kulislerinde farklı şekillerde yansıdı.

Gelişmeleri takip ediyoruz.

Bu arada Trabzon Baro Başkanlığına yeniden güçlü bir şekilde seçilen avukat Sibel Suiçmez’i ve ekibini tebrik ediyoruz.

Listesini yeniden hatırlayalım;

 Remzi Başkan, Yaşar Ramazanoğlu, Hatice Bekar Uzun, Muhammet Ali Nuroğlu, Duygu Keleş Aydın, Hande Burma Aydın, Kemal Keser, Abdullah Aratar, Turgay Alemdaroğlu, Nihan Göktürk

Denetleme Kurulu: Arif Hikmet Uzun, Duygu Keskinoğlu, Öznur Türkmen Özderya

Disiplin Kurulu: Ahmet Kılıç, Haydar Koca, Adnan Kalaycı, Serkan Karabulut, Ali Uzun Şimşek

TBB delegeleri: Veysel Malkoç, Hakan Orhan, Sevcan Şengünay

YENİ TİYATRO BİNASININ GÖRSELİNİ PAYLAŞTI TARTIŞMA BAŞLADI

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Suat Hacısalihoğlu, tiyatro binasının yıkılıp yerine yeni bir tiyatro binası yapılması için bu aralar yoğun uğraş veriyor. Hatta bazı proje taslaklarını da hazırlatmış. Azeri bir mimarın hazırladığı proje görselinde ilginç detaylar öne çıkıyor. Herkes bir yorum eleştiri getirdi. Tabi nerede getirdi Suat Hacısalihoğlu’nun facebook duvarında. Çünkü görsellerin tamamını orada paylaştı. Sonra bunlar bin bir yerde paylaşıldı. Gelen yorumlarda kimine göre minaresi eksik cami, kimine göre harika bir kültür binası, kimine göre estetiği zayıf.. Bir de neden Azeri Mimar diyen var. Bir de Gülbahar Hatun camisinin önünü kesiyor diyen.. Bakalım bu proje aynen yapılacak mı?

Anahtar Deliği 08.10.2018

SELÇUK ÇEBİ ORTAHİSAR’A MI?

Başka memlekette olsa büstünü dikerler. Yaşayan efsane denilerek atılır. Broşürleri kitapları basılır. Başka yerlerde böyle bir başarısı olan belediye başkanı yapılır. Evet kimden bahsettiğimizi anladınız. Trabzon denince bu özelliklerde kim var? Tabiki Güreşte göğsümüzü kabartan, Türk bayrağımızı her çıktığı ringde göklere çıkartan Selçuk Çebi. Yerel seçim yaklaşırken AK Parti kulislerinde derinden aslında Çebi sesleri duyulmaya başlandı. Hiçde adı geçmiyor demeyelim haksızlık ederiz. Hatta başkent kulislerinde bir kaç konuşulan isimden biri denebilir. Kendi alanında şampiyonluk olan, dünyada Türk bayrağını gururla taşıyan sporcuları AK Parti iktidarı kendi memleketlerinde onure ediyor. Bir tek Selçuk Çebi diğerleri kadar şanslı değildi. Halbuki diğerlerinden halkta karşılığı olma oranı fazla olan Çebi’dir. Halkla iç içe olmak, onlarla bir araya gelmeyi çok seven, halktan biri. Trabzon da Çebi’yi siyaset üstü görü her zaman bağrına basmıştır. Selçuk Çebi’nin bilinmeyen iki özelliği daha var. Birincisi spor kökenli oluşununu yanında bürokrat ve idari yönetim konularında eğitim almıştır. Yani bu özellikleri o derin kulileri harekete geçiriyor.  Şimdi bir başkent bombası patlatalım. Ahmet Metin Genç büyükşehir’e aday gösterilirse Selçuk Çebi de Ortahisar Belediye Başkanlığına aday gösterileceği kulağımıza gelen bilgiler arasında.

CHP’DE SALİH AKYÜZ KARARI NE ZAMAN?

Mimarlar Odası Trabzon Şubesi eski Başkanı iş insanı Salih Akyüz, CHP’nin markajına girdiğini daha önce yazmıştık. Salih Akyüz, başarılı bir iş insanı olmasının yanında el attığı projeleri de bitirmiştir. Adından sıkça söz ettiren biri ve Trabzon şehrinde önce çıkan, sevilen, hatırı sayılır bir sima. CHP Trabzon İl Başkanlığı Salih Akyüz’ü ikna etmek için yoğun uğraş veriyor. Bugün ya da yarın nihai karar verileceğini öğrendik.

DAVUT ÇAKIR NE YAPIYOR?

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Davut Çakır, önümüzdeki yerel seçimlerde aday olacağı başından beri söyleniyordu. Aday olmak istiyor. Trabzon’un başına geçmek istiyor. Ama şu şartlarda şansız az gibi gözüküyor. Bu arada aldığımız duyumlara göre Davut Çakır ilçe ilçe çalışıyor. Yani yerel seçimler için halkın sevdiği, saydığı isimleri tek tek tespit ediyor. Beşikdüzü’ne şu başkan olabilir, Of’a şu.. Bunları ardından topluyormuş ve dosya haline dönüştürüyormuş.

Bunu neden yapıyor?

Birincisi demekki aday olacak ekip yapıyor kendine..

İkincisi şu olabilir AK Parti genel merkezi görev vermiştir kendisine yapıyordur.

Üçüncüsünü bilemedik..

ALİ SÜRMEN: ONUN HESABINI İÇİŞLERİ BAKANI SORSUN

Trabzon Baro Seçimleri sona erdi, tartışması başladı. Sibel Suiçmez’in yeniden seçildiği Baro seçimleriyle ilgili avukat Ali Sürmen, neler dedi neler..

“Sibel hanımı tebrik ederiz önemli tabi… Yeniden seçildi..” diyerek başlayan Ali Sürmen şu değerlendirmeyi yaptı; “Ama geçen seçimi değerlendirerek gidelim. Geçen seçimde büyük oranda Trabzon Barosu benim üzerimde konsensüs sağlamıştı. Kimse aday çıkmayacak gibiydi…

Sibel hanımın niyeti vardı ama öyle bir ortamda çıkmayabilirdi! Nusret Yılmaz bir anda aday gösterildi. O dönem sayın İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu ikna edildi. Benim eski parti arkadaşım. Aslında hiç sıcak bakmadı benim karşıma aday çıkarılmasına..

Fakat ikna edildi, bir şekilde parti yetkililerince… Nusret bey aday çıkarıldı.

Bende çoklu ortamda yarışmak istemedim. Çok da böyle bir ortamda gerek yoktu, aday çıkmama gerek yoktu. Ben ağabeylik yaptım çıkmadım… Madem talipli bu kadar varsa dedim çıkmayayım. Bakıyorum bu dönem benim aday olmam üzerine toplananlar, İçişleri Bakanı’na giden yönetimler, bu sefer sessiz kaldılar. Çok enteresan geldi bana..  Demekki mesele benmişim! Yani Trabzon’da bütün sivil toplum örgütlerine adaylık konusunda tabiki tercihleri olur partilerin. .

Siyasetçiler öyledir zaten..  Sivil toplum örgütüne seçildikten sonra siyaset olmaz! Seçilenler yapmamalıdır ama oradaki başkanı her parti kendine yakın insan olsun ister. Niye iletişim daha iyi kurulsun diye..

Bir yerde muhtarlık seçimi de olsa bu böyledir.

Burda niyet kötü değil, iletişimi kolaylaştırmak için bu olur. Normaldir.

Ama bu sefer sessiz kalmaları, üstelik Trabzon gibi yüzde 80’lerde oy alınan bir ilde bu kadar sessiz kalınması tuhaf geldi bana.

Üstelik de AK Parti, Sibel hanımın listesine isim de verdiler. Bunun hesabını sayın İçişleri Bakanımız sormalıdır.

Geçen sefer aynı kişi adaydı. Geldiniz Ali Sürmen’in karşısına Nusret Yılmaz’ı çıkarttınız, şimdi yine Sibel hanım aday. Niye şimdi aday çıkarmadınız da listeye isim verdiniz? O’nu soracak olan sayın İçişleri Bakanı’dır. Kime sorcağını da bilir! Ona kimler gittiyse onlara sormalıdır.

Ben Trabzon Barosu’nun saygın yönetilmesinden yanayım. Kim seçilirse seçilsin orada siyaset yapılmamasından yanayım. Ama Trabzon Barosu’nda geçen yıl içerisinde demekki iyi yönetildi ki AK Parti tarafından destek gördü. Sibel Hanım demekki tarafsız yönetti!. Öyle ya..  Tebrik etmek lazım.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler