Anahtar Deliği 06.01.2017

Anahtar deliğinden bakmaya devam edeceğiz

Anahtar Deliği 06.01.2017

AHMET ÇUBUKÇU NE DEMEK İSTEDİ?

Trabzonspor Asbaşkanı Ahmet Çubukçu artık ön planda! Daha önce Nevzat Aydın kemeralar önündeydi, mesajlarla kamuoyunu meşgul ediyordu. Şimdi Başkan Muharrem Usta Nevzat Aydın’a, ‘Sen geride dur! Bu kadar yeter. Şansını kaybettin’ dedi ve Asbaşkan Ahmet Çubukçu’ya, ‘Artık top sende!’ diyerek öne attı. Şimdi Çubukçu transferlerin baş aktörü konumunda… Son transferlerde de kameralar önüne o geçti. Kameralar önüne geçer geçmez Nevzat Aydın’a, lafı çaktı.
Bakın ne dedi; “"Artık Transfermarkt'tan ya da videolardan izleyerek değil canlı olarak izleyerek transfer yapıyoruz”
Yapma be..
Sende herşeyi buna getirme..
Öyle şey mi olur..
Hadi canım neden ona demiş olsun..
Diyenleriniz olduğunu düşünüyor, tekrarlıyorum Çubukçu Nevzat Aydın’a fena lafı çaktı!..


CELİL HEKİMOĞLU MEDYAYLA ORGANİK BAĞINI KOPARDI

Trabzonspor Başkan adaylarından Celil Hekimoğlu, Trabzonspor’un son kongresinde Muharrem Usta’nın rakibiydi. İyi de oy aldı. Hatta kongreden çıkan sonuç şaibeli Hekimoğlu aslında kazandı da diyebiliriz.
Sayımda yaşanan karışıklığın nedeni hala anlaşılamadı!
Neyse o konuya tekrardan girmeyelim. Tartışmayalım. Oldu bitti.
Asıl konu şu; Celil Hekimoğlu Trabzonajans diye bir site kurmuştu.
Bu Sitesinde Altuğ Atalay, Levent Tan gibi isimler vardı.
Trabzonspor gündemini tutmaya çalıştılar. Trabzon medyasına yeni bir soluk getirdiler.
Aldığımız duyuma göre Celil Hekimoğlu Trabzonajans sitesiyle organik bağını tamamen kopardı. Yani Trabzonajansı Altuğ Atalay’a bıraktı.
Bütün desteğini siteden çekti. Hekimoğlu’nu aradık, “Neden bıraktınız?” diye sorduk. “Her yazılandan beni arıyorlar. Ben hiç karışmadım ama bir kere kurmuş olduk. Biraz buna bağlı şeylerden Trabzonajans ile bağımı koparmaya karar verdim” diyerek cevap verdi.
Altuğ Atalay da bu ayrılığını doğrulayarak, “Artık yolumuza kendimiz devam edeceğiz. Trabzonajans Altuğ Atalay’ın” dedi.
Sitede görev alan Levent Tan da geçtiğimiz günlerde veda yazısı yayınladı.
Altuğ Atalay yeni bir yapılanmaya gidecek.
Trabzonajans yoluna devam edecek.
Bu arada kimine göre Hekimoğlu ile Altuğ Atalay bunu bilerek yapıyorlar Hekimoğlu böylece bazı aramalardan ve kendine dönüşlerden kurtulmuş olacak diyenler de var.
Ama bizim gördüğümüz cidden Trabzonajansı bıraktığı yönündedir.


HASAN KURT VE FARUK ÖZAK YAZISI

Kuzey Ekspres Gazetesi sahibi Hasan Kurt bugün yazısında eski bakanlarımızdan Faruk Özak ile arasında ki yanlış anlaşılmayı gidermek için bir yazı kaleme aldı. ‘Faruk Özak’ın müridleri’ ifadesini çok kullandı. Kim bu müridler?
Merak ettik. Yazıyı önce yayınlayalım da sonra Hasan Kurt’u görünce soracağız kimdir bunlar diye.
İşte o yazısı; 

"Trabzonspor eski başkanlarından, AK Parti eski milletvekili ve bakanı, Haydar Hafız’ın oğlu Faruk Özak ile aramız uzun bir süredir limonidir. Özak, beni gördüğü yerde ya yolunu değiştirir ya da kerhen selam verir. Özak’ın ve müritlerinin zaman zaman benim aleyhimde konuştukları ve beni tartıştıklarını da duyuyorum.
Özak, bunu neden niçin yapıyor bilmiyorum?
Belki de Özak’ın bana karşı böyle bir duruşu yok. Çevresindekiler Özak ile beni karşı karşıya getiriyor. Onu da bilmiyorum.
Aslında Özak’ın bana selam verip vermemesi veya benimle konuşup konuşmaması çok da önemli değil.
Fakat dedikodular, özel sohbetlerde aleyhimde konuşmalar midemi bulandırıyor. Üzülüyorum.
Bir ara Özak’ın eski ortağı Azer Benli, ‘Meydan’daki Bağkur binasını Özak’ın aldığını yazmışsın veya söylemişsin. Yanlış yapıyorsun’ demişti.
Ben de, ‘Bunu her kim söylüyorsa’ diye başladım ve galayladım.
Azer Bey, ‘Küfür etme kulağıma öyle bir şey geldi’ dedi ve olay kapandı.
Daha bir yığın iddia…
Dün, Özak’ın müritlerinden biri, ‘Abi, Faruk abinin Beşirli’de sahilde bina yaptıracağını, Beşirli’deki o yeri Faruk abinin aldığını falan yazmışsın. Bunlar doğru şeyler değil. Faruk abimi yıpratma. Bu yazdıkların sana ters döner’ demez mi?
Müride, ‘Faruk Özak ile ilgili olumsuz, onu rencide edecek hiçbir şey yazmadım. Bunu sana biri söylemişse, yalan söyledi. Terbiyesizlik yaptı. Faruk Özak ile ilgili en son Beşirli’de, sahildeki dolgu alanında yapılmak istenen otopark ile ilgili iki satır yazdım ve birilerinin bu olayla ilgili Faruk beyin ismini öne çıkardığını, Faruk beyin bu olayla bir ilgisinin olmadığını, günahını almayın diye yazdığımı’ söyledim.
Mürit, ısrar etti. Gazeteye geldim. Önce kuzeyekspres e- gazeteyi taradım ve 20. 10. 2016 tarihinde yer kulak köşesinde yazılan yazıyı buldum. Arşivden gazeteyi çıkarttım. Bir daha okudum ve Müride gönderdim…"

Yazının tamamını merak edenler kuzeyekspres.com. tr’ den, e- gazeteyi tıklayıp yazıyı okuyabilirler. Ben buraya Özak’ın adının geçtiği kısmı alıyorum:
 
FARUK ABİNİN GÜNAHINI ALMAYIN!

Trabzonlular, birkaç gündür Panagia otelin karşısındaki parkta oldu-bitti ile yapılmak istenen otoparka kilitlendi…… Panagia otel TS eski yöneticisi Zeki Öztürk’ün. Öztürk’ün yakın dostu ve arkadaşı AKP eski milletvekili Faruk Özak. Şimdi kimileri orada yapılmak istenen parkta Faruk Özak’ın adının kullanılabileceğini söylüyor. Faruk Özak abimizin orada kaçak ve imara aykırı olarak yapılmak istenen otopark ile uzaktan yakından ilgisi ve alakası olmadığını net olarak söyleyebiliriz. Faruk Özak’ın günahını almayın…
 
***
 
Şimdi, Özak’a ve müritlerine soruyorum. Bu yazının tamamında Özak’ı zan altında bırakacak veya yazının bir paragrafında, cümlesinde, kelimesinde Özak’ın aleyhinde ne var…
Evet, yıllar önce Özak’ı eleştiren yazılar da yazmıştım. Babası Rahmetli Haydar Hafız’ın, kayınpederi Ahmet Rasim Karanis’e kendisi için söylediklerini aktarmıştım. Trabzonspor konusunda kendisine zaman zaman ağır eleştiriler de getirmiştim. Sonuçta Faruk Özak, kamuoyunda sıradan biri değil. Trabzon’un en önemli birkaç şahsiyetinden biri! Kendisine yönelik övgü de olacak yergi de!

Faruk Özak’ın bana karşı müritleri gibi düşünüp düşünmediğini bilmiyorum. Bildiğim müritlerinin söylemleri… Bu arada unutmadan söyleyeyim, Faruk abinin avantajı sadık müritlerinin olması. Faruk abiyi uçuran da bu müritleri!
Faruk Özak ve müritleri, görünen o ki yel değirmenleri ile savaşıyor. O nedenle benden kesinlikle özür dileyecekler. İkincisi, Faruk Özak önümüzdeki süreçte mesela Büyükşehir Belediye Başkanlığına veya yeniden milletvekilliğine aday olmayı düşünüyorsa, bu tür varyasyonlara ihtiyacı yok. Faruk Özak’ın adı yeter de artar!

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler