Anahtar Deliği 03.05.2018 O otopark projesi ne oldu?

Anahtar Deliği 03.05.2018

Anahtar Deliği 03.05.2018 O otopark projesi ne oldu?

CHP TRABZON’DA SIRALAMA NE OLUR?

CHP Trabzon Milletvekillerini kim belirleyecek? Şimdi Muharrem İnce Cumhurbaşkanı adayı oldu. Resmen duyuruldu. Bu duyuruldu da Trabzon’da faklı bir kulislere yansıması oldu. CHP Trabzon Teşkilatında konuşulanlar başka. Deniyorki milletvekili sıralamasını CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu mu yoksa Muharrem İnce mi yapacak? İnce yaparsa Ahmet Kaya’nın birinci sıradan vekil adayı olacağı söyleniyor. İnce’ye daha yakınmış. Ama diğer taraftan Kılıçdaroğlu yaparsa Haluk Pekşen olacak. Ali Türen Öztürk, Volkan Canalioğlu, Murat Özçilingir, Güzide Uzun, Ferda Kudunoğlu, Hikmet Nuri Aydin, Erdi Çakır, Mustafa Kemal Şanlı gibi isimler vekil adaylığı için belliyorlar. CHP’de herşey olabilir. Lakin en favori sıralamanın başında birinci sırada Haluk Pekşen, ikinci sırada Ahmet Kaya gibi gözüküyor.

KADIN ADAYLARDA ÖNE ÇIKANLAR

AK Parti Trabzon Milletvekili aday adaylarının bir çoğu Ankara’da Trabzon günlerindeydiler. Hemşeriyle buluştular. Bunlardan bir tanesi de Milletvekili aday adayı Hatica Öztürk. Kadın adaylarda çalışmalarına hız verenlerden biri.. İlçe ziyaretlerini bitiren Öztürk, öne çıkan kadın aday adaylarından bir tanesi. Diğer taraftan Zehra Ermiş, Bahar Ayvazoğlu da çalışmalarını Ankara-Trabzon hattında ciddi şekilde devam ediyor. Bu arada sosyal medyada bir tartışma konusu dikkatimizi çekti. Kadın aday adaylarından eski vekil Ayşe Sula Köseoğlu sosyal medya hesabından aday adaylarının listesini paylaştı. Bir takipçisi, fotoğrafta tıklanınca gözüken kısmı sordu. “Birinci ve ikinci sıradakiler nerde?” diye.. Halbuki fotoğrafa tıklayınca tamamı açılıyordu. Takipçi bunu farketmedi. Sorusuna Köseoğlu’nun cevabı olay oldu. Bazı takipçileri Köseoğlu’nu ciddi şekilde eleştirdiler. Peki ne cevap verdi Ayşe Sula Köseoğlu, “Başarabilirseniz fotoğrafa tıklayıp listenin tamamını görebilirsiniz” cevabını alan takipçi, kendiyle alay ettiğini düşünüp, “Cahilim” diye yazınca olanlar oldu. Altına vekil aday adayı Köseoğlu’na eleştiriler yağmaya başladı uslübüyle ilgili.. Biz bu konuya fazla takılmadık. Olağan konular. Bu cevapla da kimseyi yarılacak, “Alaycı, aşalayıcı” diyemeyiz. Ama şu süreçte dikkat çektiğini söyleyebiliriz.


KİM BU VEKİLLERİ HEDEF GÖSTEREN VEKİL ADAY ADAYLARI ?

27. Dönem Milletvekilliği Aday Adaylığı temayül yoklaması yarın Cumartesi günü saat 10.00-16.00 saatleri arasında Beşirli Tenis Kompleksi Çok Amaçlı Spor Salonunda yapılacak.

Bunun bir gün öncesinde Ortahisar İlçe Başkanı Temel Altuntaş, bir uyarı yaptı. Uyarısı ilginç. Hemde bir gün önce yapması da ilginç bulundu.

Uyarının başlığı şu şekilde;” Herkese aynı yakınlıktayız açıklamalarınızda dikkatli olun!”

AK Parti Ortahisar İlçe Başkanlığı’nın yaptığı yazılı açıklamada milletvekili aday adaylarının partiye ve parti içi tarafsızlığa gölge düşürecek açıklamalardan kaçınmaları istendi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Ülkemizin seçim sürecinin içerisine girdiği şu günlerde AK Parti olarak temposu son derece yüksek günler geçirmekteyiz. Partimizin çatısı altında çalışma yapan teşkilat mensuplarımız Cumhurbaşkanımız, AK Parti Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı Başkan seçmek, partimizin bekasını sürdürmek için var güçleriyle çalışmaktadırlar. 27. Dönem Milletvekilliği Seçimleri’nde AK Parti Trabzon’dan aday adayı olanlar da bu anlayışla hareket etmektedirler. Ancak, bu süreç içerisinde milletvekili aday adaylarından AK Parti teşkilatçılığına uygun olmayan bir takım açıklamalar görmekteyiz. AK Parti Ortahisar İlçe Başkanlığı olarak basından takip ettiğimiz, ‘Teşkilat onu bağrına bastı’, ‘Teşkilat onun arkasında’ şeklinde basında yer alan haberler teşkilatımızın tarafsızlık ilkesiyle bağdaşmamaktadır.

AK Parti Ortahisar Teşkilatı olarak Trabzon’daki tüm aday adaylarına aynı yakınlıkta olduğumuzun özellikle bilinmesini isteriz. Bir aday adayını diğer bir aday adayından ayrı tutmuşçasına servis edilen haberler teşkilat içindeki barış ve kardeşliğe gölge düşürebilecek, sürece zarar verebilecek zeminin oluşmasının önünü açabilecek düşüncelerin oluşmasına sebep olabilir. AK Parti Ortahisar İlçe Başkanlığı olarak tüm milletvekili aday adayları ile AK Parti Ortahisar İlçe Başkanlığı binasında 1 Mayıs 2018 tarihinde Aday Adayı Tanıtım Programı’nda bir araya gelmiş ve aday adaylarının tamamının kendilerini tanıtmalarını sağlayacak ortamı oluşturmuştuk. Herkese yönelik aynı şekilde gerçekleşen bu ve bunun gibi uygulamaların aday adaylarının kendine yapılan bir ayrıcalıkmış gibi kamuoyuna yansıtıldığını şaşkınlıkla takip ettik. Tüm aday adaylarının ve parti teşkilatımızın bilmesini isteriz ki, AK Parti teşkilatları tümüne aynı mesafededir. Kimseyi kayırma, kollama ve bağrına basma gibi bir durum söz konusu değildir.

Yine aday adaylarımız tarafından basına verilen demeçlerde mevcut milletvekillerimiz eleştirilmekte ve hedef gösterilmeye çalışılmaktadır. Bu türdeki açıklamaların milletvekillerimize ve partimize zarar vereceği göz ardı asla edilmemeli ve bu açıklamalardan kaçınılmalıdır. Kendini ön plana çıkarmak adına parti mensubu vekillerimizi eleştirmek, aday adayı olmuş isimlerin partimize ‘Aday nasıl olmalı?’ şeklinde fikir beyan etmesi görev ve yetkileri asla değildir. AK Parti Milletvekili aday adaylarından beklenen çalışmalarına partimizi ön plana çıkaracak şekilde devam etmeleridir. Milletvekili aday adaylarına basına verdikleri açıklamalarında daha dikkatli olmaları gerektiğini hatırlatıyor, teşkilatlar üzerinde istemli veya istemsiz yapılacak tüm algılardan kaçınmaları gerektiğini özellikle ifade ediyoruz. Bu anlayışla ve düşüncelerle tüm aday adaylarına başarı ve kolaylıklar diliyoruz.”
Hele de yazılı açıklamada şu ifadeler dikkatimizi daha çok çekti; “Yine aday adaylarımız tarafından basına verilen demeçlerde mevcut milletvekillerimiz eleştirilmekte ve hedef gösterilmeye çalışılmaktadır. Bu türdeki açıklamaların milletvekillerimize ve partimize zarar vereceği göz ardı asla edilmemeli ve bu açıklamalardan kaçınılmalıdır!”

Şimdi buradaki hedef gösterenler kimler?

Eğerki hedef gösterdiyseler partiye aykırı hareket ettiyseler neden disiplin işletilmiyor?

İşin en ilginç tarafı ise aynı saatlerde yani bu açıklamalar yapıldığı aynı saatte İl Başkanı Haydar Revi şöyle bir açıklama yaptı;”Vekil aday adaylarının 59 oldu AK Parti’ye olan ilginin devam ederek arttığının göstergesidir”

Valla bize tuhaf geldi yada ilginç size gelmedi mi?

O OTOPARK PROJESİ NE OLDU?

İmperial mevkisinde bulunan İmperial Hastanesi’nin otopark sorunu her geçen gün büyüyor. Hastane yönetimi bir otopark projesi sundu. Bu projede yandaki okulun bahçesinin altına iki katlı otopark yapılabileceği bu konuda Ankara’dan destek istendi. Ama her nedense hastane yönetiminin uğraşı yeterli olmadı. Projeleri ellerinde kaldı. Aslında güzel bir projeye benziyor. Oradaki park sorununu büyük kısmını çözeceğe benziyor. Hayır eğer proje olumlu bulunmuyorsa mutlaka bir çözüm önerisi sunulmalıdır. Vatandaşlar araçlarını yol üzerlerine çekiyorlar. Bu durum ortadan kaldıracak en iyi proje hastane yönetimiyle üretilerek hayata geçirilmesi gerekmez mi? Seçim öncesi bu konu gündem oldu. Bu arada İmperial Hastanesi Gürcistan’a geçtiğimiz günlerde açıldı. Danışma ofisini kurdu. Gürcistan vatandaşı olan 3 dil bilen 3 kişilik danışma ekibini oluşturarak oraya bıraktı. Sağlık alanında Trabzon’u marka yapan adımlardan bir tanesi hayata geçmiş oldu.

YENİ ÜNİVERSİTENİN REKTÖRÜ KİM OLUR?
YÖK kanunda yapılan değişiklikle, “Trabzon Üniversitesi” Kurulmasına dair kanun teklifi genel kurulda kabul edildi.


Bir ay sonra kurucu rektörü de atanacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla görevine başlayacak. Peki kim rektörlük için düşünülüyor? Milletvekilleri kimi istiyor? Aladığımız duyumlara göre önce çıkan iki isim var. Birincisi İbrahim Özen. KTÜ’nün eski rektörü. İkinci isim ise Orhan Aydın. Daha önce Aydın KTÜ’ye rektör adayı olmuştu. KTÜ Rektörü Süleyman Baykal’a karşı iyi de oy almıştı. Ya Özen ya da Aydın. Bir de sürpriz bir isim olduğu söyleniyor. Bakalım kim olur? AK Parti Trabzon Milletvekillerinin düşündüğü isim Orhan Aydın diye duyumlar alıyoruz.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler