Anahtar Deliği 03.04.2018

Anahtar Deliği'nden bakmaya devam edeceğiz.

Anahtar Deliği 03.04.2018
O CAMİNİN SESSİZ SEDASIZ TEMELİ ATILDI

Trabzon’un Moloz mevkiinde durakların hemen arkasında, Avrasya Pazarı’nı da kapsayan alanda Şehir Camisi ve sosyal donatı alanlarını barından proje başladı. Bu projenin meclisten imarı 2011 yılında çıkmıştı. O dönem Çevre Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar bunu istemişti. Şimdi bu proje başlatıldı. Bu proje başlatılırken çok şeyler söylendi. Yazıldı çizildi. Tartışmalar yaşandı. Ama en nihayetinde şu anda resmen temeli atıldı. Evet yanlış duymadınız 29 Mart tarihinde projenin temeli atıldı. Sessiz sedasız. Tören yapılmadan. Caminin ve etrafında yapılacak olan kütüphane, müze gibi kültüren sosyal alanların maliyetinin 70 milyonu bulacağı söyleniyor. Alemdar Cami Dernek Başkanı İrfan Altıner’e neden cami projesinin temelini törensiz atıyorsunuz diye sorduk. “Hayır için yapılan bir iş. Çok kurdele kesimine ihtiyacı yok. Trabzon’a çok güzel bir proje kazandırmak için çabalıyoruz” diyerek cevap verdi. 

TARİHİ BİNADA AÇILAN MARKA YOLUN YARISINI NASIL ALDI?

Trabzon’un İskenderpaşa Camisi’nin hemen önünde bir yol var. Bu yol İskenderpaşa otoparkını ve Tanjant’tna gelen araçları Taşbaşına oradan da Çömlekçi Değirmendere’ye bağlıyor. İşte tam o kısa tali yolun yanındaki tarihi belediyeye ait bina kiraya verildi. Tadilatları belediye tarafından eski haline uygun şekilde yapıldıktan sonra. 49 yıllığına Coffeshop Company adındaki restoran, kafe zinciri marka bu noktada Türk Mutfağı ve Dünya Mutfağı’ndan yemekler, meşhur kahve çeşitleri sunacak. Meydandan böyle dev bir markanın olması güzel bir şey. Gelen yabancı turistler yabancılık çekmeyecek. Lakin önündeki araç yerinin bir kısmını kapatmalarını anlamadık! Herhalde tadilat nedeniyle bunu yapıyorlar. Yoksa yıl kapatmazlar umarız…

AHMET AĞAOĞLU TRABZON’A NE ZAMAN GELECEK?

Trabzonspor Kulübü Başkan adayı Ahmet Ağaoğlu, perşembe günü Trabzon’a gelecek. Perşembe günü saat 10.00’a kadar adaylık için resmen başvurun yapması lazım. Perşembe son gün. Haber61’e konuşan Ahmet Ağaoğlu, hafta sonu neden açıklama yapmadığını da açıkladı. Hafta sonu başkan adaylığıyla ilgili açıklamayı yapacağını Trabzonspor’un maçı olduğundan bundan vazgeçtiğini ifade etti. Yani bir nevi incelik etti. Trabzonspor’un sahada kafası karışmasın mevcut yönetim dikkat dağılmasın diye bunu yaptığını açıkladı. Doğrusunu yaptı. “Onlar maç yaparken, dikkatleri bize kayacaktı. Görevi başında olan da bir yönetim var o nedenle hoş, etik olmaz, iptal ettim.” İfadeleriyle gerekçesini net bir şekilde anlattı. 

Aslında en merak edilen Ahmet Ağaoğlu perşembe günü Trabzon’a kimle gelecek? 

VOLKAN CANALİOĞLU’NUN HER YERDE ADI GEÇİYOR

Volkan Canalioğlu’nun adını sıkça duymaya başladık. Yerel seçimler öncesi AK Parti’ye katılacağı söylendi. Bu söylentiler bu ara arttı. Hatta şu anda Ahmet Ağaoğlu’nun listesinde bile deniyor. Daha önce Hüseyin Örs’ün adı böyle geçiyordu o artık üniversitesinde mutlu herhalde. Pek daha duyamıyoruz. Neyse biz Canalioğlu’na gelelim. Geçtiğimiz günlerde Şehitleri andığımız günde bazı programlarda İçişleri Bakanı Trabzon Milletekili Süleyman Soylu ile samimi görüntüler de vermesi bu söylentileri ayyuka çıkardı herhalde.. Bizce Volkan Canalioğlu CHP’den ayrılmayacak. Haluk Pekşen Ankara’dan vekil adaylığına girmesini yada tamamen aday gösterilmemesini bekliyor. Ama Trabzonspor da tek tutkusu. Yönetici değil de başkan adayı olmak istiyor. 

E TAMAM DA SADRİ ŞENER YANLIŞ MI DEDİ?

Trabzonspor eski Başkanı Sadri Şener, TRT Spor’daki ‘Basın Tribünü’ adlı programda “Trabzon tabii bir imparatorluk başkenti. Rize o zamanlar ilçe. Rize’nin kalesi bile yok.” demişti. Bu sözler Rize’de tepkiyle karşılandı. Son tepkiyi veren. Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Rize Merkez İlçe Başkanı Bülent Kaya, oldu. “Kahrolsun mikro milliyetçilik” dedi ve “Türkiye’nin sadece İstanbul'dan ibaret olmadığını söyleyenlerin Karadeniz'in de sadece Trabzon’dan ibaret olmadığını bilmesi gerekir. Unutmasınlar ki Karadeniz 1’den büyüktür. “ diye de ekledi. E tamam da şimdi bu sözleri çıksa bir tarihçi söyleseydi. Haklısınız demeyecek misiniz? Nesi yanlış bu sözlerin? Aşağılama, üstten bakma yok ki. Sadri Şener bir gerçeği ortaya koymaya çalışıyor. Alınacak bir durum yok. Trabzon Rize ile güçlü, Rize Trabzon ile güçlü…

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler