Anahtar Deliği 01.09.2020

Trabzon kulislerinden yansıyanlar

Anahtar Deliği 01.09.2020

İşleri güçleri manipüle etmek!

Türkiye’de adına “şike” dediğimiz illegal faaliyetler tüm dünyada “manipülasyon” olarak adlandırılır. Fenerbahçe’nin yaptığı son açıklamadan görülüyor ki, 2010 – 2011’de sahayı manipüle eden Fenerbahçe, o gün bugündür “şike” bağımlısı olmuş, saha içi ve saha dışını da manipüle etmeyi sürdürüyor.

Trabzonspor, FIFA’ya başvuruyor. Diyor ki, “UEFA ve CAS Türkiye’de 2010-2011 sezonundaki şikeyi tescilledi. Ama TFF’ye müdahale etmiyor. Ne şikeyle kazanılmış şampiyonluk kupası Fenerbahçe’den alınıp tarafımıza veriliyor ne de şike yapanlar küme düşürülüyor. UEFA’ya bu yönde yaptığımız başvurular kabul görmedi. Haliyle dünya futbolunun patronu olarak gereken müdaheleyi yapmanızı istiyoruz.” FIFA kabul etmiyor. Daha sonra Trabzonspor, davayı İsviçre Federal Mahkemesi’ne taşıyor. Bu mahkeme de dosyayı usül yönünden inceliyor, başvuru reddediliyor. Davayı açan Trabzonspor olduğu için yargılama masraflarını ödemek zorunda kalıyor. Kazansa o davanın masraflarını Fenerbahçe ödeyecek! 

Peki, Fenerbahçe ne yapıyor! 2010 – 2011’de yeşil sahayı, son dönemlerde de futbolcu transferleriyle ekonomik limitleri manipüle ettiği yetmiyormuş gibi, şike sürecine dair tüm yargılama, karar ve açıklamaları da manipüle ederek çarpıtıyor. Diyorlar ki, “Şampiyonluğumuz yeniden tescillendi.” Diyorlar ki, “Trabzonspor bize tazminat ödemeye mahkum edildi.” Yani söz konusu davayla alakası olmayan iki başlığı kamuoyuna yalanlarla dolu açıklamasıyla servis ediyor! 

Anlaşılan o ki; Fenerbahçe’de “manipülasyon” kurumsal bir tavır, kurumsal bir bakış, bir idare biçimi ve bir bağımlılık haline gelmiş. 

Biliyorsunuz Kuzey Kore bir önceki Dünya Kupası’nda Japonya'yı 7-0, ABD'yi 4-0 ve Çin'i 2-0 yendiğini ve finale kaldığını vatandaşlarına duyurmuştu. Ardından Ronaldo’lu Portekiz’i 6-0 yenerek kupanın sahibi olduğunu televizyonlardan halkına ilan etmişti. 

Bugün İsviçre Federal Mahkemesi’nde dava kazandığını, Trabzonspor’dan tazminat alacağını, 2010 – 2011’de şampiyon olduğunu iddia eden Fenerbahçe, yarın Kuzey Kore gibi kaybettiği maçlardan sonra kazandığını, yer almadığı bir kupada şampiyon olduğunu da taraftarlarına duyurursa şaşırmayın! 

Önce Metin Şen ardından da Semih Özsoy’un istifasıyla “güç zehirlenmesi” emareleri gösteren Ali Koç’un, gittikçe Kuzey Kore liderine benzemesi dünyanın gördüğü en büyük ironilerinden biri olarak tarihteki yerini alır. 

Nihat Tosun’nun durumu ne oldu?

Tatil için memleketi Trabzon’da bulunan Nihat Tosun ve eşi, korona virüsüne yakalanmış ardından Sağlık Bakanlığı’na ait bir ambulans uçakla tedbir amaçlı Ankara’ya nakledilmişlerdi.

Gün içerisinde çok bilgi alamadık.
Akşama doğru MÜSİAD Trabzon Şubesi yöneticilerinden Ümit Hotaman aradı.

Burada ambulans uçakla neden Ankara’ya kaldırıldı, herkese bu işlem uygulanıyor muyum diye yazmıştık.

Kendisi gelen yorumlar nedeniyle üzüntü duyduğunu, durumunun iyi olmadığını, entübe olduğunu ifade etti.

Bazılarının çok acımasız yorumlar yaptığını dile getirdi.

Nihat Tosun’un durumunun ağırlaştığını böylece öğrendik.

Ümit Hotaman Nihat Tosun’a ‘abi’ der, Trabzon’a geldiğinde bizzat ilgilenir. 

Sağlığına kavuşur ve yeniden Trabzon’a döner umarız.

Geçmiş olsun.

O çocukların gözlerine hangi cesaretle bakacaksınız 

Trabzon’da yaylada öldürülen Şenol Keleş’in ailesi isyan ediyor. Nedeni de şu? Samsun’da cinayet işleyen zanlılar nasıl olur da yakalanmaz ve Trabzon’da elini kolunu sallayarak bir yaylaya çıkar, orada da sırf tartıştıkları bir kişiyi öldürecek kadar rahat hareket edebilirler.
Bunun izahını istiyorlar.
Trabzon Valiliğinden Trabzon Emniyet Müdürlüğünden..
Şenol Keleş’in 2 çocuğu vardı, onların gözlerine bakıp bu olay şöyle oldu, böyle yaşandı diye kim izah edecek?
Şenol Keleş’in ailesini devlet erkanından kimler aradı? Başsağlığı diledi? Bu da yok. Lütfen biraz empati kurun. 

Trabzonspor Kulübü’nde sözleşmeler sona erdi

Haber61 yazarı Turgay Beşyıldız, son mesajları ilginç.. Bir o kadar da düşündürücü. Bakın neler dedi?

“Az sonra değil, az önce! Trabzonspor yönetiminin en etkili isimlerinden biri; ''Futbol hayatını Çin'de, en pahalı bir şekilde sürdüren Souza Talisca ile ilgili bir transfer düşüncemiz asla yoktur.”

“Trabzonspor'da altta ve üstte bir çok çalışanının sözleşmesi dün gece sona erdi. Kulüp Doktoru Hakan Ayaz ile yeniden anlaşma yapılmayacağı '' Bir grup futbolcu ile bir grup teknik ve sağlık çalışanı seni istemiyor'' diyerek kendisine bildirildi.”

“TS Kulüp doktoru Ayaz da, “Sosa hazır değil oynayamaz dedim, oynattınız. Sakatlığı arttı. Daha geçen hafta Samsun maçı öncesi Yusuf Sarı yüksek, ağır tempolu idmana çıkamaz dedim, çıkardınız. Sakatlığı nüksetti. Ben hatalıyım öyle mi? Hakkımı helal etmiyorum” dedi ve veda etti.”

“Dün gece sözleşmesi biten TS Alt yapısında bazı teknik adamlar ile devam edilmeyecek. Yerlerine gelecek isimler için ''Liyakat'' öne çıksın istenirken ''Ben geleyim'' diyerek araya adam koymalar başladı. Şehir merkezi küçük bir yer, herkes de birbirini tanıyınca sıkıntı oluyor.”

“Rezerv Lig konusunda, Türkiye'de ki futbol camiasında görüşmeler ve fikir alış verişleri devam ederken, Trabzonspor'da, bu takımın başına kim geçecek? sorusu için cevap aranmaya başlandı. İstenilen ise geçmiş başarılarıyla ve aldığı şampiyonluklarla hak eden bir isim gelsin”

Haber61 TV’de sporun nabzı atıyor

Haber61 TV yeni stüdyolarında yeni sezona hızlı başladı. Tuncay Lakot’un önderliğinde önemli hamleler yapan Haber61 TV’de yeni programlar da başladı. İlk program Ali Kemal Yazıcı ile Tuncay Lakot yapıyor. Yeni olmasına karşın, inanılmaz bir aksiyon alan, gelen yorumlarla canlı yayında adeta gündem yaratan programlar sürecek. Haber61 TV’nin canlı yayın aracı da bakımdan geçti. Bölgesel yayınlar, Trabzon gündemi, Türkiye’de sıcak gelişmelerin aktarılmasında canlı yayın aracı ekibiyle birlikte yollarda olacak. Bizi izlemeye, takip etmeye devam edin.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler