Anahtar Deliği - Haber61'e destek yağdı - 25.06.2021

Dün Şükrü Kuleyin'in Haber61 muhabiri Emrah Paça'ya karşı yaptığı ahlak dışı davranışa bir çok kesimden tepki gelirken Haber61'e de destek mesajları yağdı.

Anahtar Deliği - Haber61'e destek yağdı - 25.06.2021

Bir partiye bir partili nasıl zarar veririn canlı örneği Kuleyin

Haber61 15 yılı aşkın süredir okurlarına hizmet etmeyi sürdürüyor. Bu süre zarfında ilk günden bugüne hiçbir siyasi parti ayrımı yapmadan iktidar muhalefet demeden hesap kitap içine girmeden işimizi yaparak her kesimden haberleri vatandaşlara aktardık.

Hemen her kurumun başına geldiği gibi, örneğin AK Parti haberi yapınca CHP'liler tarafından, CHP haberi yapınca AK Partililer tarafından suçlandık. Ancak bugüne kadar ilk kez bir partinin haberini yaparken aynı parti tarafından saldırıya uğradık. İYİ Parti haberi yaparken İYİ Partili bir kişi tarafından onlarca kişi içerisinde provakasyonla suçlandık.

İyi parti lideri Meral Aksener'i gün boyunca takip eden canlı yayınla gelişmeleri aktaran haberlerini yapan muhabirimiz Emrah Paça, İyi Partili Şükrü Kuleyin'in sözlü saldırısına maruz kaldı. Provakasyonla suçlanıldı, "alın şunu burdan" şeklinde tehdit vari şekilde yüklenildi.

- “Alın şunu burdan” diyen Kuleyin bu talimatı kime verdi? Güvenlik güçlerine mi yoksa onlar değilse kime? Bu arada bir basın mensubunu nasıl nereye alacak onu da anlamadık! -

Öte yandan herkes bilir ki, bir haber takibinde birisi açıklama yapacaksa mikrofonlar 1 veya 2 muhabirde toplanır. Aksi takdirde kalabalık oluşur kameramanlar görüntü alamaz, konuşan kişi de rahatsız olur.

Ancak bu art niyetli kişi işi kendinden bildi, muhabirimiz Emrah Paça’yı kendisi gibi sandı. İçindeki nefreti bir anda döktü, gün boyu güzel bir havada geçen Aksener'in Trabzon programını tam anlamıyla rezil etti, gölge düşürdü.

Muhabirimiz Emrah Paça ise, Trabzon'a gelen her siyasi parti temsilcisini, liderini yıllardır takip eder haber yapar. Yıllardır yüzlerce haberde imzası vardır, bugüne kadar böyle bir rezillikle karşılaşmadı. İmza attığı yüzlerce haberle dolaylı yoldan Trabzon’a adı geçen şahsın çok üzerinde bir hizmet sunduğu da aşikardır…

Velhasıl Kuleyin "Bir partinin üyesi kendi partisine nasıl zarar verir” sorusunun canlı örneği oldu. Muhabirlerin de birer seçmen, vatandaş olduğunu unutuverdi.

İYİ Parti’ye zarardan başka bir şey getirmeyeceğini de ortaya koydu. Partiye gerçekten emek verenlere yazık oldu.

Buradan hareketle İYİ Parti dahil her partinin sansürcü, art niyetli zihniyetleri bünyesinde barındırmak yerine sevilen itibar gören isimleri bulundurması gerekiyor. Tabi ki o parti başarılı olmak istiyorsa…

Haber61'e destek yağdı

Dün Şükrü Kuleyin'in Haber61 muhabiri Emrah Paça'ya karşı yaptığı ahlak dışı davranışa bir çok kesimden tepki gelirken Haber61'e de destek mesajları yağdı.

Birçok meslektaşımız sosyal medyadan desteklerini gösterdi, isimlerini tek tek sayıp birini dahi atlamak istemeyiz o nedenle yanımızda olan her birine topluca teşekkür ederiz.

Siyaset kanadında da Kuleyin sert şekilde kınandı. Buna Millet İttifakı içerisindeki ortakları CHP de dahil...

Okurlarımızın da oldukça fazla destek mesajları aldık. Onlara da teşekkür ederiz.

Muhabirimiz Emrah Paça'nin telefonu da susmadı, hemen her kesimden arayan desteğini gösterenler oldu.

Olayı görmezden gelenler de oldu tabi ki... Ancak tepkisini dile getirmeyenler yaşananları görmezden geldikçe sıradakinin kendisi olabileceğini unutmamalı.

İşin diğer boyutuna bakıldığında da son zamanlarda bu tarz, basın mensuplarına çıkışmayı marifet gören insanların türemesi de dikkat çekiyor.

Şu hadsizliğe, iş bilmezliğe bakın!

Önüne gelen basına ayar verme hevesine girmiş. Kimin hangi mikrofonu tutacağına kadar karışabileceklerini sanıyorlar. Oldu olacak soruları da siz verin soralım. Ya da kendiniz çalın kendini oynayın! Bırakın da yıllardır yaptığımız mesleğimizi sizden daha iyi bilelim!

Bu haddini bilmez kişilere karşı en üst perdeden daha sert tepki, hatta yaptırım uygulanmaktan kaçınılmalı. Bir özürle herşeyi unuttururuz düşüncesiyle hareket eden bu kişilerin artık önü kesilmelidir. Aksi takdirde türemeye devam edecekler…

Öte yandan olayı hiç anlamayıp sırf Kuleyin’e yakınlığı var diye veya parti sempatizanlığıyla bu terbiyesizliğe sahip çıkıp “ne var bunda” diyecek kadar körleşip ona destek olanlar da var. Hatta “Elinizden geleni ardınıza koymayın” diye saçmalayan, kendilerini dev aynasında görenler de… Kraldan çok kralcı bu kişileri de kamuoyunun vicdanına bırakıyoruz, onlara sadece “yazık” diyoruz. Samimiyetinizi kaybettiniz…


CHP ve AK Parti’den tepki geldi: Haddini bil

Yaşanan olaylar sonrası Haber61’e destek olup Kuleyin’e tepki verenler arasında hem CHP hem de AK Parti yer aldı.

CHP’den Ortahisar Belediye Meclis Üyesi Cüneyt Zorlu yaptığı açıklamada “A haberi elestireceksen eleştirini yap . Ama A haber üzerinden Trabzon un siyasetini ,güncelini, sporunu vermek için çırpınan didinen Trabzon basınının çalışanlarına bu hakareti yapamazsın. Haddini bil.Kim olursan ol .” ifadelerini kullandı.

AK Parti Ortahisar İlçe Başkanlığı ise “Gün boyu işini yapmak için mücadele eden basın emekçisi kardeşimize hadsizce tavırlar sergileyip onca insanın içinde azarlayanları kınıyoruz. Dün Rize bugün Trabzon, hadsizlikte sınır tanımıyorlar. Tahammül ve sabırdan uzak, çirkin davranışlar sizlere çok yakışıyor tebrikler!” ifadeleriyle Kuleyin’e tepki gösterdi.


İYİ Parti neden sessiz?

İYİ Partili Şükrü Kuleyin’in hadsizliği karşısında hem Millet İttifak ortağı CHP’den hem de AK Parti’den tepkiler gelirken İYİ Parti ise şu saate kadar sessiz kalmayı seçti.

Olay sonrası yüz yüze bazı partililer özürlerini iletse de bunu kamuoyuna açık şekilde yapamadılar. Halbuki kendi üyeleri Kuleyin, Haber61 Muhabirine onlarca kişinin içerisinde vatandaşların arasında saldırmayı marifet bilmişti.

Merak ediyoruz;

Bunun karşısında yapılan yanlıştır diyerek kendi üyesini herkese açık bir açıklamayla kınayabilme erdemini, samimiyetini neden gösteremediler?

Parti içerisinde basına saldırı bu şekilde normalleştirilecek mi, kabullenilecek mi?

Bu kişinin basına ayar verebilme cüreti, birilerine “alın şunu şuradan” talimatı verebilmesi sorgulanacak mı?

Şuana kadar bu sorulara açık bir yanıt gelmedi, bundan sonra da gelir mi ondan da emin değiliz…

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar