Anahtar Deliği - Büyükşehir Belediyesi’nden malzeme yardımı - 10.08.2022

Trabzon’da muhalefet partileri kaynıyor! Akyazı seracılık merkezi olacak! Çebi’nin başkent mesaisi, Bekçilerle ilgili şikâyetler çoğaldı! Trabzonlu demokratlar tepkili!

Anahtar Deliği - Büyükşehir Belediyesi’nden malzeme yardımı - 10.08.2022

TRABZON’DA MUHALEFET PARTİLERİ KAYNIYOR!
Trabzon’daki muhalefet partilerindeki iç çekişmeler ne zaman çözüme kavuşacak. CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya ile İl Başkanı Ömer Hacısalihoğlu arasındaki soğuk savaş devam ediyor. Kaya, Hacısalihoğlu’nun yeterince çalışmamasından şikâyetçi. Hatta bu şikâyetini genel merkeze ileten Kaya, Ömer Hacısalihoğlu’nun teşkilatlardan sorumlu Genel Başkan yardımcısı tarafından uyarılmasına sebep olmuştu. Kaya ve Hacısalihoğlu gerek kalmadıkça bir araya gelmiyor. Diğer tarafta İYİ Parti Trabzon teşkilatında sular bir türlü durulmuyor. Trabzon teşkilatının bir türlü benimseyemediği İl Başkanı Azmi Kuvvetli’nin, Ortahisar İlçe Başkanı Erdal Uzun arasındaki serin rüzgârların fırtınaya dönüştüğü iddia ediliyor. İkilinin aynı binada bulunmalarına rağmen birbirlerine selam dahi vermedikleri ifade ediliyor. Kuvvetli ve Uzun arasındaki bu soğuk savaşın nasıl neticeleneceği merakla bekleniyor. Diğer tarafta Gelecek Partisi içinde ciddi sorunlar var. Kimin ne yaptığı belli değil. Parti teşkilatlanmasında hangi aşamaya geldiklerinden kimsenin haberi yok. Saha çalışması yapıp yapmadıkları da bilinmiyor. Saadet Partisi’nde de durum farklı değil. Geçtiğimiz günlerde İl Başkanı Cevat Kurt’a tepki gösteren partililer görevlerinden istifa etmişlerdi. Sonradan Ankara’ya gidip Genel Başkan Temel Karamollaoğlu ile görüşme yapsalar da, parti teşkilatında bütünlük sağlanabilmiş değil. Cevap Kurt sahada çalışıyor fakat parti içi muhalifleri Kurt’u daha çok yoruyor. Trabzon’da şuan en uyumlu siyasi Teşkilat DEVA Partisi olarak gözüküyor. Kubilay Çiçek teşkilatlarına hâkim. Parti de herkes sorumluk alıyor ve kendi işini yapıyor. Şu ana kadar süreci olumlu yönettiler.
Kısacası Trabzon’da muhalefet kendi içinde kaynıyor. Bu kaynama sonucunda kişiler mi, partiler mi bedel ödeyecek bunu zaman gösterecek!
Anahtar Deliği 10.08.2022
Anahtar Deliği 10.08.2022
Anahtar Deliği 10.08.2022

AKYAZI SERACILIK MERKEZİ OLACAK!
Trabzon’un Akyazı Mahallesi’nde uzun yıllardır Seracılık yapılıyor. Seracılığın daha yaygın ve geniş kapsamlı bir şekilde günün teknolojik şartlarına uygun bir şekilde yapılabilmesi için AK Parti’nin Trabzon’daki kurmayları bakanlık nezdinde çalışmalarını sürdürüyor. Özellikle Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ve Trabzon Milletvekilleri Akyazı bölgesini sera alanına dönüştürüp, bölgenin meyve ve sebze ihtiyacını dışa bağımlılıktan kurtarmak istiyorlar. Gerekli bakanlıklarla görüşüp yapılacak olan yatırımlara devlet destek ve teşviklerini sunmak isteyen AK Parti kurmayları, bu konuda ciddi mesafe aldılar. Akyazı’da bu projenin hayata geçmesi durumunda önemli bir istihdam alanı da açılmış olacak.

Anahtar Deliği 10.08.2022

ÇEBİ’NİN BAŞKENT MESAİSİ
AK Parti Ortahisar Merkez İlçe Başkanı Selahaddin Çebi, birkaç gündür Başkent’te siyasi turlara çıktı. Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu ve Karayolları Genel Müdürü Abdulkadir Uraloğlu ile görüşen Çebi, Ortahisar İlçesi’ndeki yatırımlarla alakalı olarak istişarelerde bulundu. Çebi Ayrıca önümüzdeki günlerde AK Parti Merkez İlçe binasının resmi açılış töreni için AK Parti’nin Başkent Kurmaylarıyla açılış takvimini belirlemeye çalıştı. Geniş katılımlı bir açılış gerçekleştirmek isteyen Çebi, bakan ve bürokratların çalışma programlarına göre bir tarih belirlemek çabasında. Çebi’nin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile de bir görüşme yapması bekleniyor.

Anahtar Deliği 10.08.2022

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN MALZEME YARDIMI
Trabzon Büyükşehir Belediyesi önümüzdeki günlerde Trabzon’da faaliyet gösteren amatör kulüplere malzeme yardımında bulunacak. Yardım paketinde Futbol topu ve eşofman takımı olduğu belirtildi.
Trabzon Büyükşehir Belediyesi Trabzon’da faal olarak müsabakalara katılacak olan amatör futbol kulüplerine malzeme yardımında bulunacak. 2022-2023 Futbol Sezonu öncesinde yeni sezon hazırlık çalışmalarına start verecek olan amatör kulüpler belediyenin bu yardımı ile birlikte azda olsa rahatlamış olacaklar. Belediyenin yardım paketinde 20 eşofman takımı ve 15 futbol topu bulunuyor.

Anahtar Deliği 10.08.2022

BEKÇİLERLE İLGİLİ ŞİKÂYETLER ÇOĞALDI!
2019 Yılında çıkan kanun ile Emniyet Genel Müdürlüğü bekçilik sistemine yeniden dönüş yaptı. İki aylık temel eğitimler sonrasında bekçiler görevlerine başladılar. Türkiye genelinde şu ana kadar 28.773 çarşı ve mahalle bekçisi görev yapıyor. İçişleri Bakanlığı zaman zaman yaptığı duyurularla birlikte bekçi alımlarına devam ediyor. Tabi bekçilerle ilgili en önemli sorun mesleklerinin bilinç ve sorumluluklarını henüz kavrayamamış olmaları. Buda iki aylık eğitim döneminin yetersiz olduğunun en önemli göstergesi. Trabzon’da son dönemlerde bekçilerle ilgili olarak şikâyetler artmış durumda. Özellikle vatandaşların en çok şikâyet ettiği konu iletişim ve diyalogdan kaynaklı olarak karşımıza çıkıyor. Trabzonlu vatandaşlar zaman zaman bizlere bu konuyla alakalı olarak şikâyetlerini dile getiriyorlar. Bekçilerin herhangi bir olay karşısında normalinden fazla atraksiyon gösterdikleri ve üsluplarına dikkat etmedikleri şikâyetlerin birinci sırasında yer alıyor. Vatandaş bekçilerden olaylara soğukkanlı ve nazik bir dille yaklaşmasını istiyor. Trabzon halkının fıtrat gereği agresif olduğunu hesaba katar isek olayın ne boyutlara taşınabileceğini sizlerde tahmin edebiliyorsunuz. Hatta iki kişi arasında çıkan kavgada bekçilere sinirlenen tarafların kendi kavgalarını bir kenara bırakıp, bekçilerle tartışmalarına çokça şahit olduk. İçişleri Bakanlığı da bu konuda oldukça hassas. Vatandaşların görüşlerine ve şikâyetlerine önem veriyor. Zaman zaman bekçilere verdikleri eğitimlerle de bu sorunu en aza indirgemeye çalışıyor. Tabi işini düzgün kanun ve nizam kuralları içinde yapan bekçi kardeşlerimize söylenecek sözümüz yok!

Anahtar Deliği 10.08.2022

TRABZONLU DEMOKRATLAR TEPKİLİ!
Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, katıldığı televizyon programında gazeteci Latif Şimşek’in üzerine yürümüş ve yayına ara verilmişti. Verilen arada tartışma kavgaya dönüşmüş, Cemal Enginyurt’un koruması olduğu iddia edilen şahıs, Latif Şişek’i ağır şekilde darp etmişti. Darp eden kişi mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Cemal Enginyurt’un bu tavrı, taraflı tarafsız herkes tarafından tepki ile karşılanmıştı. Demokrat Partiye yıllarca hizmet etmiş, Adnan Menderes geleneğinden gelen bir çok Trabzonlu demokrat, Cemal Enginyurt’un Demokrat Parti’ye yarardan çok zarar verdiği görüşünde birleşiyor. MHP’ de siyaset yaptığı dönemde, TBMM Başkanlığı’na aday olmayı düşünen Parti’nin önemli kurmaylarından Sadi Somoncuoğlu’na yaptığı saldırı ile gündeme gelen Enginyurt bu tavrını bir gelenek haline getirerek, TBMM çatısı altında sürekli küfür ve kavgalarıyla ön plana çıkmıştı. Demokrat Parti’ye katıldıktan sonra daha sakin olduğu gözlenen Cemal Enginyurt’un, son olarak Latif Şimşek olayındaki tavrı, “Cemal Enginyurt bildiğimiz Cemal Enginyurt “ yorumlarına neden oldu. Trabzonlu demokratların büyük bir kısmı Cemal Enginyurt’un parti ile ilişiğinin kesilmesi gerektiğini ifade ediyor.

Anahtar Deliği 10.08.2022

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler