Anahtar Deliği - Trabzonlu bürokratlar sosyal medyada - 08.08.2022

Amatör kulüpler kapış kapış! Özdağ’ın gelişi sorun olur mu? Yılmaz’ın tepkisi sürüyor! Asım Aykan’dan ilginç yorum! Adnan Günnar yeniden sahada!

Anahtar Deliği - Trabzonlu bürokratlar sosyal medyada - 08.08.2022

AMATÖR KULÜPLER KAPIŞ KAPIŞ!

Trabzon’da son günlerde bazı amatör kulüplerin fahiş fiyatlarla satışa sunulduğu konuşuluyor. Dernek statüsünde olan kulüpler, son çıkan yasa ile birlikte Gençlik ve Spor Bakanlığına devredilmişti.

Geçiş sürecinde yeni kulüp kurulamadığından, amatör futbol ligine katılmak isteyen iş insanları veya spor adamları aktif olmayan kulüpleri fahiş fiyatlar ödeyerek satın alıyorlar. Normalde para ile kulüp satmak veya almak Türkiye Anayasası’nda yasak.

Anahtar Deliği 08.08.2022

Fakat kulübü satın alacak olan kişiler önce derneğe üye oluyor, ardından genel kurul yaparak yönetime geliyorlar. Tabi arada yapılan alışverişte ödenen para elden verildiğinden ispatı mümkün olmuyor. Bu sayede birileri cebini doldururken, diğer tarafta kulübü satın alan kişiler de kulübün sahibi oluyor.

Trabzon’da bu dönem birçok kulübün bu yolla el değiştirdiği konuşuluyor!

ÖZDAĞ’IN GELİŞİ SORUN OLUR MU?

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, 20 Ağustos’ta Trabzon’a gelecek. Türkiye’deki mülteci sorununu sert sözlerle eleştiren Özdağ’ın, daha yeni yeni Trabzon gündeminden düşmeye başlayan Arap turist sorununu tekrar gündeme getirmesinin endişesi yaşanıyor.

Toplumun bazı kesimlerinin Arap turistlerle, Suriyeli ve Afgan mültecileri aynı kefeye koyarak yorumlar yapması Trabzon’da tansiyonu yükseltmişti. Bu konuda hassas bir politika izleyen Trabzon’un kanaat önderleri, büyük bir uzlaşı ve iş birliği içinde konuyu rafa kaldırmıştı.

Anahtar Deliği 08.08.2022

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın bu hassas süreçte Trabzon’a gelecek olması özellikle esnaf ve turizm sektörü temsilcileri tarafından kaygı ile karşılanıyor. Temsilciler, “Ümit Özdağ siyasi bir partinin genel başkanı olarak kentimize pek tabi doğal olarak ziyarete gelebilir.

Kendisinden mülteci konusunu kaşımaması yönünde beklentimiz var. Çünkü konu hassas ve art niyetli çevrelerce farklı noktalara çekiliyor. Olan da Trabzon ekonomisine oluyor. Tecrübeli bir siyasetçi olan Ümit Özdağ’ın bu konuda duyarlı olacağını temenni ediyoruz” şeklinde görüş belittiler!

YILMAZ’IN TEPKİSİ SÜRÜYOR!

Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, Trabzonspor’un 55’inci kuruluş yıl dönümü etkinliğinde konuşan Ahmet Ağaoğlu’nun birçok ismi dile getirmesine rağmen kulübün Onursal Başkanı olarak kendisine teşekkür etmemesine tepki göstermişti.

Yılmaz’ın Trabzon’da sahibi olduğu gazetenin de bu konuya duyarsız kalmasına çok sinirlendiği iddia edilmişti. Hatta Mehmet Ali Yılmaz, bu olay sonrası gazetenin künyesini bile değiştirmiş, gazeteyi uzun yıllar yöneten ve büyük güven duyduğu gazeteci Osman Diyadin’i yeniden yönetimin başına getirmişti.

Anahtar Deliği 08.08.2022

Yılmaz’ın tepkisi üzerine gazete yönetimi Ağaoğlu’nu sürmanşete taşıyarak, tabiri caizse topa tutmaya başlamıştı. Mehmet Ali Yılmaz’ın siniri geçinceye kadar, Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu’nun yakasını bırakmayacağı kulislerde yüksek sesle konuşulmaya başlandı!

Yılmaz ile Ağaoğlu arasındaki buzların ne zaman eriyeceği daha şimdiden merak konusu oldu.

ASIM AYKAN’DAN İLGİNÇ YORUM!

AK Parti eski Trabzon Milletvekili Asım Aykan, ülkede sorunlar, sıkıntılar, pahalılık, ve işsizliğin olduğunu fakat yorum yapan bazı insanların ekonomik durum iyi olsa da kötü olsa da aynı tavrı sergilediklerini söyledi.

Asım Aykan, “Evde yemek pişirmez, yemez. Lüks restoranları gezer. Marka, moda, güzellik salonları, ultra kozmetik ürünleri. Yatlar, katlar, araçlar, tatiller, partiler, kabuller vs...

Anahtar Deliği 08.08.2022

Hizmetlerden en çok onlar istifade ederler. Sonrada ilk cümlesi “hükümet ne yaptı” olur. Yapılan her şeye burun kıvırırlar.

Ülkenin başına bir iş gelse önce bankamatiğe ve markete o koşar.

Zekât, infak, hayır ne gezer. Anne huzurevine, elde köpek dolaşır.

Burnundan kıl aldırmaz, kibir, özenti, desinler, görsünler, duysunlar...

Magazin hayatının başköşesindedirler. Helal, haram, aile hak getire... Vur patlasın, çal oynasın.

Hülasa her şeyden şikâyet ederler, kimseyi beğenmezler.

Ülkede tabii ki sorunlarımız var, sıkıntılarımız var, pahalılık var, işsizlik var. Ancak bunların tavrı dün de böyleydi, bugün böyle, yarın da muhtemelen böyle olacaklar” dedi.

ADNAN GÜNNAR YENİDEN SAHADA!

AK Parti Trabzon Milletvekili Adnan Günnar, uzun bir aradan sonra sahaya indi. AK Parti Genel Merkez görevlendirmesi sebebiyle değişik illerde parti adına çalışmalar gerçekleştiren Günnar, ayağının tozu ile geldiği Trabzon’da saha çalışmalarına başladı.

Anahtar Deliği 08.08.2022

AK Parti Ortahisar Merkez İlçe Başkanı Selahaddin Çebi ile birlikte esnaf ziyaretlerine başlayan Günnar, vatandaşların sorunlarını dinledi. Günnar’ın meclis açılıncaya kadar, Trabzon’un bütün ilçelerini ziyaret edip, halkla buluşacağı öğrenildi.

AK Parti’deki üç dönem milletvekili engeline takılacak olan Günnar’ın, milletvekilliği sürecinin tamamlanmasının ardından aktif siyasete devam edip etmeyeceği ise merak konusu.

TRABZONLU BÜROKRATLAR SOSYAL MEDYADA

Trabzon’da görev yapan bürokratlar sosyal medyayı iyi kullanıyor.

Yaptıkları hizmet ve çalışmaları fotoğraflandıran bürokratlar, bazen şahsi, bazen de görev yaptıkları kurumun sosyal hesaplarında paylaşımlarını gerçekleştiriyorlar. Hatta birçok kurum asli görevi bu olmamasına rağmen sadece sosyal medyada yayınlanacak bu haberler için kurum içinden bu işi yapacak personel görevlendiriyorlar.

Anahtar Deliği 08.08.2022

Böylelikle hem kamuoyuna hem de amirlerine hizmetlerini sunmuş oluyorlar. Yapılan bu paylaşımlar bağlı bulundukları bakanlığın ekranına da anında düşüyor. Bu da kendileri için büyük bir avantaj oluyor.

Hatta kurum bürokratları arasında da bu konuda rekabet yaşandığı, hatta günde 5 ile 10 arasında paylaşım yaparak öne çıkmaya çalışan isimler olduğu da gözlemleniyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler