Anahtar Deliği - Trabzonspor heyecan yarattı - 03.09.2022

Rektör adayı mülakatları tamamlandı, KTÜ’de yüzler gülüyor, Mumcu, Zorluoğlu’dan ne istedi? Emeğimizin karşılığını alamıyoruz! TTSO seçimi öncesinde ince hamleler!

Anahtar Deliği - Trabzonspor heyecan yarattı - 03.09.2022

TRABZONSPOR HEYECEN YARATTI


Bordo mavili yönetim son bir hafta da yaptığı transferle taraftarın gönlünü almayı başardı. Kesenin ağzını açan yönetim, Umut Bozok, Maxi Gomez ve Yusuf Yazıcı’nın transferleriyle, “bu yarışta bizde varız” dedi. Hem Avrupa hem de Türkiye’de önemli başarılara imza atamak isteyen Trabzonspor’da, dün akşam alınan Ümraniyespor galibiyeti, camia üzerindeki kara bulutları da dağıttı. Yeni yapılan transferler ve sakat oyuncuların geri dönmesiyle güçlü, bunun yanında da alternatifli bir kadroya sahip olan Trabzonspor, rakiplerine adeta gözdağı verdi.

REKTÖR ADAYI MÜLAKATLARI TAMAMLANDI


Trabzon Üniversitesinde rektör atama sureci resmi olarak başlayalı uzun bir sure olmuştu. Adaylık düşünen isimler başvurularını YÖK'e yapmış ve sureci takip ediyorlardı. Geçtiğimiz hafta adaylar YÖK üyeleri tarafından yapılan mülakatta kendilerini ve projelerini anlattılar. Mevcut ve en güçlü aday olarak görülen Rektör Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu ve diğer 10 civarında adayın mülakata çağırıldığını öğrendik. Mülakata çağrılanlar arasında TRÜ içerisinden de adayların olması dikkat çekti. Yıllardır Üniversitede önemli görevler üstlenmiş deneyimli profesör hocalardan Adnan Baki ve Ahmet Zeki Saka ile Jandarma ve Sahil Güvenlik akademi dekanı İsmail Hakkı Demircioglu önemli adaylar. Trabzon Üniversitesi’nde biraz nabız yokladık ve eğer eski sistemdeki gibi sandık kurulsaydı seçimden birinci sırada kim çıkardı? diye sorduk. Aldığımız cevap; Prof. Dr. Adnan Baki oldu. Üniversitede diri, kemikleşmiş ve başarılı bir kadrosu olduğu belirtiliyor. Bildiğiniz gibi millet ittifakı seçimleri kazanır, iktidara gelirse üniversitelere yeniden sandık getireceğini vaat ediyor. Eğer sandık kurulursa hem TRÜ hem KTÜ için şuan görevdeki mevcut iki rektöründe sandıktan birinci çıkamayacağı izlenimini edindik. Aşikkutlu ve Çuvalcı hocaların kadro oluşturamadıkları görüşü kampüslerde hâkim.

Ayrıca muhtemel iktidar değişikliği ihtimali, kampüslerde de dengeleri değiştirmiş gözüküyor. Bazılarına göre, Rektörlük seçimlerinin kaldırılması Cumhurbaşkanının çok doğru bir icraatıdır. Bu iddiayı savunanlara göre, kampüslerde doğal seçim olmuyor. İktidardaki rektörler kendine oy verecek kişilere kadro vererek bir nevi sistemi kilitliyor. Rektörün belirlediği kişilere oy hakki veriliyor. Olay sözde demokratik bir süreç gibi gözükse de aslında akademiye yakışmayan nahoş olayların yaşandığı bir curcunaya dönüşüyor. Millet ittifakı bu vaadinde ısrarcı olmamalı. Üniversiteler yeniden kaosa sürüklenmemeli. Son olarak Trabzon’daki muhalefet partilerini tekrar uyarmak gerek. Şehirde bir üniversiteye rektör atanacak ama bu konu hakkında tek bir görüşleri yok. Muhalefet bu konuda oldukça eksik. Atandıktan sonra eleştirmek kolaya kaçmaktır!

KTÜ'DE YÜZLER GÜLÜYOR

Geçtiğimiz hafta KTÜ den edindiğimiz bazı izlenimlerimizi aktarmıştık. Akademik ve idari personelin beklentileri ve hak ettikleri yükselmeleri almaları noktasında bazı olumsuz görüşleri yansıtmıştık. Ancak bu hafta resmi gazetede yayınlanan ilanlar bir nebze olsun bu olumsuzluğa çare olmuşsa benziyor. Uzun zaman sora Karadeniz Teknik Üniversitesi 70'in üzerinde kadro ilanına cıktı. Bu durum kampüste kadro bekleyen genç akademisyenleri heyecanlandırdı. Açılacak olan bu kadrolara başvurabilecek olmaları kendilerini değerli hissetmelerini sağlayacaktır. Gerçi genç dediğimize bakmayın çoğu yıllardır kadro bekleyin 40 yas ustu hocalar. Kendilerinden önce profesör olan şanslı meslektaşları gibi kadrolarını alamayanlar yani.

Her kurumda kabul gören bir gerçek vardır; çalışanın mutlu değilse o kurumdan basarî bekleme. Tabiî ki sorunlar tamamen çözülmedi. Hala daha gerekli şartları sağlamış ama üst kadro ataması yapılmamış hocalar varmış. Tabi bu atamalar gelecekte olumlu gelişmelerinde habercisi olabilir. Bu acıdan genele yayılmasa da KTÜ de yüzler gülüyor. Dileriz idari personel içinde olumlu gelişmeler yaşanır. Zira KTÜ bölgenin eğitim lokomotifidir. Rektör Hamdullah Hoca personeli için gereğini yapacaktır. Çünkü geçmişte kendisi kimsenin özlük haklarının bir gün dahi bekletilmemesi gerektiğini, sendika başkanlığı ve rektör adaylığı sürecinde çok defa dile getirmiştir. Son olarak yaptıkları yapacaklarının teminatıdır diyelim. Çünkü şehrimizde Hamdullah hoca gibi yöneticileri her zaman bulamayız. KTÜ 2022-2023 eğitim- öğretim donamına hazır olarak başlıyor diyebiliriz.

MUMCU, ZORLUOĞLU’DAN NE İSTEDİ?

Dün, Trabzon Büyükşehir Belediyesi yeni yaptırdığı Gasilhane’nin açılışını gerçekleştirdi. Modern şartlarda inşa edilen ve iğneden ipliğe her şeyin Gasilhane’nin morg bölümü 15 kişilik kapasiteye sahip. Aynı zamanda doktor olan olan AK Parti İl Başkanı Sezgin Mumcu, Murat Zorluoğlu’ndan bu kapasitenin artırılmasını rica etti. Trabzon’un Bölge Hastanelerinin Merkezi olması ve pandemi sürecindeki tecrübelerine dayanan Mumcu, Zorluoğlu’ndan olumlu yanıt aldı.

EMEĞİMİZİN KARŞLIĞINI ALAMIYORUZ!

Fındık üretici bir vatandaşımız, fındık hasat sezonunda yaşadıkları sorunları bizlerle paylaştı. Kendisi gibi mağduriyet yaşayanların sesi olduğunu dile getiren vatandaş, emeklerinin karşılığını alamamaktan yakındı. Peki vatandaşımız neler anlattı? bir göz atalım;

“Fındık üreticileri olarak çilemiz bitmiyor. Fındık toplayacak işçi bulamıyoruz. Gelen işçiler bizlerle pazarlığa oturuyor. Bizlere ‘senin taban fiyatın 54 lira, şu şartlarımı kabul eder ve 400 - 550 civarı günlük yevmiye alırım, işine gelirse çalışırım, gelmezse sen bilirsin’ diyor. Bahçeler ve insanlar perişan. Hoparlörden her gün ‘şu bahçe toplanmamıştır, girilmesin’ anonsları yapılıyor. İl dışından haftalık ya da senelik izne gelen üreticilerin durumu daha da vahim! Çünkü zaman sınırlaması yaşadıkları için hem çok yevmiye veriyorlar hem de fındıklarını ucuza satmak zorunda kalıyorlar. Böylelikle, mahsulden yok denecek kadar az bir para ellerinde kalmış oluyor.

Toprak Mahsülleri Ofisi, fındık için 54 TL fiyat verdiğini alımlara başladığını ve alım için üreticiler randevu veriyor. Birçok üretici verilen randevu tarihlerinde burada olamadığından malını tüccara satmak zorunda kalıyor. Tüccara gittiğimizde de bin bir bahane üreterek randıman kırımına gidiyorlar. 54 lira olan fiyat bir anda 41-42 liraya düşüyor. Bu konunun ivedilikçe çözüme kavuşmasını bekliyoruz” dedi.

TTSO SEÇİMİ ÖNCESİNDE İNCE HAMLELER!

Muhtemelen Kasım ayı içinde yapılacak olan Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı seçimleri öncesi adaylar harıl harıl çalışıyor. Yeniden aday olmayı düşünen mevcut Başkan Suat Hacısalihoğlu, üyelerle ikili görüşmelerini sürdürüyor. Seçim öncesinde iyi bir çalışma ekibi oluşturan Hacısalihoğlu, kurmaylarıyla birlikte belli bir program disiplini içinde üyelerin nabzını tutuyor. Diğer aday Erkut Çelebi’de seçim tarihinin bir an önce açıklanması bekliyor. Geçtiğimiz seçimde eksik gördüğü trajedilerini yeni hamleler yaparak geliştiren Çelebi, özellikle genç iş insanlarını yanına almayı başardı. Çelebi, TTSO üyelerine projelerini sıraladıktan sonra, değişim şart mesajını vermeyi de ihmal etmiyor. TTSO’nun yeni yüzlere ihtiyacı olduğunu her defasında vurgulayan Çelebi, kararsızları yanına çekebilmek için yoğun bir mesai sarf ediyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler