Anahtar Deliği - Genç’ten beklenen hamle - 02.09.2022

Mehmet Şentürk bende varım dedi, Köprübaşı başkanına kavuştu, Av yasağı kalktı, tekneler yattı! Sebat gençlik atağa geçti, Trabzon'da avukatlar sınıfta kaldı

Anahtar Deliği - Genç’ten beklenen hamle - 02.09.2022

GENÇ’TEN BEKLENEN HAMLE


Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Belediyede çalışan işçilerin maaşlarına zam yaptı. Hak-İş Trabzon Şube Başkanı İsmail Hakkı Kaplan ve yönetimiyle bir araya gelen Genç, ek protokol imzalayarak yeni maaş zammını uygulamaya koydu. Ortahisar Belediyesi, Eylül ayından geçerli olmak üzere personeline 1500 TL zam yaptı. Yapılan zam Belediye işçileri tarafından memnuniyetle karşılandı.

MEHMET ŞENTÜRK BENDE VARIM DEDİ


1-2 Ekim tarihleri arasında yapılacak olan Trabzon Baro Başkanlığı seçiminde avukat Mehmet Şentürk, yeniden aday olacağını açıkladı. Daha öncede dört dönem Trabzon Baro Başkanlığı yapan Şentürk, “ hiçbir beklenti ve ikbal uğruna aday olmuyorum. Zaman zaman bizim gibi bu mesleğe emek vermiş ve ağabeyi pozisyonun da olan kişiler ortaya çıkarak dağılmışlığı toparlamak, birlikteliği sağlamak ister. Benimde amacım bu. Trabzon Barosu gibi güçlü bir kurumun daha daha güçlü yapabilmenin uğraşı ve gayreti ile yola çıktım. Baromuz için en hayırlı aday kim olacaksa inşallah o başkan seçilir. Sonuçta bu seçimin kazananı kaybedeni olmayacaktır” dedi
Trabzon Barosuna kayıtlı 868 üyenin oy kullanacağı seçimde şimdilik 3 aday yarışacak.

KÖPRÜBAŞI BAŞKANINA KAVUŞTU


Köprübaşı AK Parti İlçe Başkanlığı için uzun süredir birçok isim gündeme gelmişti. Trabzon İl Başkanlığı ve AK Parti Genel Merkez yönetimi teamülleri işleterek konuyu neticelendirme aşamasına getirmişlerdi. Dün AK Parti Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir olaya son noktayı koydu. Köprübaşı AK Parti İlçe Yönetiminde Teşkilat Başkanı olan Mustafa Uzun’u Ankara’ya çağırarak mazbatasını verdi. Görüşmede AK Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu’da hazır bulundu. Uzun’un atanmasıyla birlikte AK Parti Trabzon teşkilatı bu konuyu da rafa kaldırmış oldu. Mustafa Uzun Köprübaşı’nda doğmuş büyümüş, ticaretle uğraşan bir isim. Esnaf olduğu içinde hem İlçe’ye hâkim hem de insani diyalogları iyi. Halk tarafından da seviliyor. Parti kurulduğu günde bu yana siyasetin içinde yer alıyor. Kendisine hayırlı uğurlu olsun diyelim.

AV YASAĞI KALKTI, TEKNELER YATTI!


Av yasağının bitmesiyle Trabzon’da balıkçılar denize açıldılar. Bizlerde sabahın ilk ışıklarında balıkçı haline gittik. Kalabalık bir insan topluluğu vardı, fakat balık yoktu. Biraz bekledikten sonra az miktarda balık geldi. Tezgâha konulur konulmaz hemen alıcısını buldular. Fakat fiyatları görünce kalabalık bir anda dağıldı. Mezgitin kilosu 160 liradan, palamutun tanesi de 75 liradan alıcı buldu. İçimizden, “hadi karada hayat pahalı, denizde demi öyle” diyerek içerlendik. Mazot fiyatları balıkçı esnafını da vurdu. Geçtiğim yıl 2,5 milyon ile sezonu kapatan orta halli balıkçı tekneleri, bu sezon 10 milyon lira ödemek zorunda kalacaklar. Tabi mazot tasarrufu yapacaklarından dolayı fazla açılmadan kıyı şeritinde kısmetlerine düşenlere razı gelmek zorunda kalacaklar. Buda demek oluyor ki “av yasağı kalktı, tekneler yattı”

SEBAT GENÇLİK ATAĞA GEÇTİ


Bölgesel Amatör Lig ekiplerimizden Sebat Gençlikspor güçlü bir kadro ile yola çıktı. Takımın teknik sorumluluğuna Sebat ruhunu iyi bilen İsmail Sivrikaya ve Adem Çak’ı getiren kırmızı beyazlı yönetim bu sezon 3.Lige çıkmayı hedefliyor. Tabi bu işin vitrin bölümü. Sebat Gençlik Yönetiminin bize göre en büyük hamlesi tesisleşme olacak. Akçaabatlı bir iş insanı Sebat Gençliğe Süper Lig ayarında tesis yapma konusunda söz vermiş. Hem bina hemde 3-4 adet sentetik çim saha. Bu mükemmel bir olay. Kulüp Başkanı Cemil Kalkışım bu konuda oldukça istekli ve arzulu. Akçaabatlı gençlere spor yapma imkânı sunmak istiyoruz. Tek amacımız çocuklarımızı, torunlarımızı futbol oynarken görmek ve onların mutluluğuna ortak olmak diyen Kulüp Başkanı Cemil Kalkışım, Sebat Gençlikspor’un bize ihtiyacı var, bizlerin de Sebat Gençlikspor’a ihtiyacı var. Ben bu saatten sonra şöhret olmaya ön plana çıkamaya ihtiyacım yok. Gönlümden geçen tek şey var oda tüm Akçaabatlıları Sebat Gençlik etrafında toplamak, bir araya getirmek ve bütünlüğü sağlamak. Geçmişte bunu başardık yeniden de başaracağız. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın” dedi.

TRABZON'DA AVUKATLAR SINIFTA KALDI


Dün Trabzon Trabzon Barosu, yeni Adli Yılın başlaması münasebetiyle Meydan Park’ındaki Atatürk Anıtı’na çelenk koyup saygı duruşunda bulundular. Ardından Duygu Keleş Aydın bir açıklama yaptı. Törene eski Baro Başkanlarından Mehmet Şentürk, Veysel Malkoç ve Orhan Önsöz’de katıldı. Fakat 868 avukat üyesi bulunan Trabzon Barosu’ndan törene sadece 30 kişi katıldı. Bu sayı Trabzon Barosu için oldukça az bir rakam. Her defasında adaletten haksızlıkta mağduriyetlerden bahseden avukatların bu duyarsızlığı dikkatlerden kaçmadı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar