Anahtar Deliği - İyi Parti iç hesaplaşma mı yaşıyor! - 01.09.2022

Cüneyt Zorlu’dan özeleştiri! Hakemlerden Zorluoğlu’na ziyaret, Yeni Başkan Özak oldu, Trabzon eski günlerine geri dönüyor, Trabzon’da kira fiyatları uçtu!

Anahtar Deliği - İyi Parti iç hesaplaşma mı yaşıyor! - 01.09.2022

İYİ PARTİ İÇ HESAPLAŞMA MI YAŞIYOR!
Trabzon Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Bağımsız Meclis Üyesi Davut Çakıroğlu, Trabzon Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Bağımsız Meclis Üyesi Davut Çakıroğlu, İYİ Parti Trabzon İl Yönetimini eleştirdi. Çakıroğlu, İYİ Parti İstanbul Milletvekili Hayrettin Nuhoğlu’nun Trabzon’a gelişini gizler gibi bir tutum içinde olduklarını ve bunu hiçbir sosyal mecrada paylaşmadıklarını dile getirdi. Daha öncede aynı uygulamanın Yavuz Ağıralioğlu’na yapıldığını duymuştuk. İYİ Parti Trabzon Teşkilatında bu anlamla ciddi eleştiriler geliyor. Dün İYİ Parti’nin kuruluşunda görev yapmış, şimdilerde küskünler grubuna dahil olmuş fakat parti ile gönül bağını koparmamış isimlerden biriyle görüştük. Kendisi, mevcut yönetimden oldukça rahatsız! Anlattıkları da yabana atılacak gibi değil. İl Mevcut il başkanının göreve geldiği günden bu yana, Trabzon teşkilatlarıyla bir türlü samimi bir bağ kuramadığını ifade eden küskün İYİ Partili, “İl Başkanımız iyi bir insan fakat iyi bir siyasetçi değil. Sanki koltuk elinden gidecekmiş gibi hep bir panik hep bir telaş içinde. Herkese kuşku ile bakıyor. İlçe yöneticilerin birçoğu kendisini istemiyor. Merkez ilçe yönetimi ile kavgalı. Her geçen güç hırçınlaşıyor. Bizler parti kurulacağı zaman hiçbir beklentiye girmeden canla başla çalıştık. Bir anda ne olduysa bizleri dışlayıp, kendilerini partinin sahibi görmeye başladılar. İYİ Parti Türkiye’de halkın gözünde bu kadar teveccüh kazanmışken, Trabzon’da bu tür basit hadiselerin yaşanmasına bir anlam veremiyoruz. Biz İYİ Parti’yi ve genel başkanımızı seviyoruz. Genel Başkan Meral Akşener’in bu yaşananlar ve olup bitenden haberi var. Kendisinden Trabzon için bir hamle yapmasını bekliyoruz” dedi.

CÜNEYT ZORLU’DAN ÖZELEŞTİRİ!
CHP Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Cüneyt Zorlu, son yapılan anketler Trabzon’daki oylarının arttığını ama bu seviyenin yeterli olmadığı ifade etti. Bütün yaşanan olumsuzluklara rağmen AK Parti’nin halen daha Trabzon’da birinci parti olmasının kendilerine ayrı bir sorumluluk yüklediğine vurgu yapan Zorlu, parti olarak daha çok çalışmaları gerektiğini belirtti. Zorlu, “ CHP Trabzon’da oylarını 2018 seçimlerine göre %7,1 arttırdığı görülüyor. AKP büyük darbe yemesine rağmen hala birinci parti. Bu sonuç beni mutlu etmiyor! Bütün sorumlular şapkayı önüne koyup, daha çok çalışmalı. Öyle, kaçak güreşerek sonuç alamayız! Cephe açıktır ve bundan daha iyi ortam olmaz! Trabzon’da oyumuzu en az yüzde 30’a çıkarmalıyız. Önce ben çalışayım, sonra hep beraber demeliyiz. En fazla 9 ay kaldı” dedi.

HAKEMLERDEN ZORLUOĞLU’NA ZİYARET
Trabzon Faal Futbol Hakem ve Gözlemcileri Derneği Merkez Hakem Kurulu üyesi İsmail Köse, Trabzon İl Hakem Kurulu Başkanı Ali Şükrü Beldüz ve TFFHGD Trabzon Şube Başkanı Murat Şener Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu'nu makamında ziyaret ettiler.
Büyükşehir Belediye Başkanı Zorluoğlu yaptığı konuşmada, “Trabzon gibi önemli bir futbol kentinde geçmişten bugüne kadar çok değerli futbol hakemleri görevlerini layıkıyla yapmıştır. Bundan sonrada yapacağından en ufak bir kuşkumuz yok. Adalet mekanizmasının çok hassas bir denge de işletilmesi gereken çok önemli bir göreviniz var. İşiniz zor, sorumluluğunuz ağır. Allah hiç bir zaman mahcup etmesin. Başarılarınız daim olsun. Her zaman yanınızda olacağımızdan şüpheniz olmasın” dedi.
Dernek Başkanı Murat Şener’de, bizleri makamında ağırlayan Sayın başkanımıza teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.

YENİ BAŞKAN ÖZAK OLDU
Trabzon Bölge Liman Başkanlığı görevine Abid Emre Özak getirildi. Özak, hafta başına göreve başladı. Uzun yıllar Trabzon Liman Başkanlığı’nda çalışan Özak, dünde Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu’nu ziyaret etti.
Geçtiğimiz Nisan ayı içinde Resmi Gazete’de yer alan ilanla birlikte Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na bağlı liman başkanlıklarının yapılaşmasında değişikliğe gidilmişti.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan karara göre, ülke genelinde 21 adet bölge liman başkanlığı kurulurken diğer liman başkanlıkları da bu bölge başkanlıklarına bağlanmıştı.

TRABZON ESKİ GÜNLERİNE GERİ DÖNÜYOR
Trabzon tarihinin en kalabalık gününü bu yaz döneminde yaşadı. Pandemi sonrası turizm patlaması yaşayan Trabzon’da nüfus neredeyse iki katlanmış oldu. Körfez ülkelerinden gelen turistler ve şehir dışındaki yerli ve yabancı gurbetçiler Trabzon’a adeta akın ettiler. Trabzon sokaklarında ve turizm merkezlerinde iğne atsan yere düşmeyecek bir görüntü ortaya çıktı. İki aylık dönem içerisinde yaşanan bu kalabalığın ardından Trabzon eski günlerine geri dönüyor. Nüfus gittikçe azalmaya başladı. Hava limanı ve otogar rahatlamaya başladı. Ek seferler kaldırıldı. Tabi Trabzon’da Üniversite ve okulların açılmasıyla birlikte yeni bir hareketlilik yaşanacak. Tabi bu hareketlilik havaların soğumaya başlamasıyla birlikte rutine dönmüş olacak.

TRABZON’DA KİRA FİYATLARI UÇTU!
Ülkemizde yaşanan hayat pahalılığı en çokta emlak sektörünü etkiledi. İnşaat sektörü durma noktasına gelirken konut fiyatları iki üç katına çıktı. İnsanların daire satın alma umutları başka baharlara kaldı. Tabi bunun yanında da kiralardaki fahiş artışlar dar gelirli vatandaş ve öğrencileri karar kara düşündürmeye başladı. Bu yüzden kimse yerinden kıpırdayamıyor. Trabzon’da üç tane üniversite bulunuyor. Devlet yurtlarında kalmak istemeyen öğrenciler ev bulma konusunda oldukça sıkıntılı. Normal bir aileye verilen kiralama bedelinin üstünde öğrencilerden para talep eden konut sahipleri öğrencilerinde önünü kapatmış oluyor. Trabzon’da bir öğrenci için istenen en düşük kira bedeli 4 bin lira. İki arkadaş ortak ev kiraladıklarında bu rakam kişi başı iki bin liraya düşüyor. Fakat buna elektrik, su, doğalgaz ve internet eklendiğinde rakam üç bin liranın üstüne çıkıyor. Yemek ve ulaşım giderleri de buna eklenince bir öğrencinin ailesine aylık maliyeti en az altı bin lirayı buluyor. Bu rakam asgari ücretin beş yüz lira üstünde. Buda demek oluyor ki, öğrenciler istese de istemese devlet yurtlarında eğitim öğretim hayatlarına devam etmek zorunda kalacaklar.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler