Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan, kulüp tesislerinin bulunduğu alan ve yürütülen kamulaştırma sürecine ilişkin açıklamalarda bulundu. Doğan, mevcut tesislerin yaklaşık 21 bin 121 metrekarelik tapulu alan üzerine kurulu olduğunu belirtti.

Kulübe daha önce ek olarak yaklaşık 74 bin metrekarelik arazinin 30 yıllık irtifak hakkıyla kazandırıldığını ifade eden Doğan, bu alanlarla birlikte kamulaştırma süreci için bakanlıkla görüşmelerin sürdüğünü kaydetti.

“TRABZONSPOR’A DOKUNULMAMASI İLK ŞART”

Doğan, Ulaştırma Bakanlığı ile yapılan görüşmelerde Trabzonspor’un haklarının korunmasına yönelik hassasiyet gösterildiğini belirtti.

“Trabonspor tesisleri dediğimiz gibi yaklaşık olarak 21 bin 121 metrekareydi. Trabzonsporun mğlkü olan tapu. Biz geldikten sonra tesislerin yan taradınfa 74 bin 444 merekare olan arziyi Trabzonspor’a kazandırmıştık 30 yıllık irtifa haklarını alarak. Şimdi biz 21 bin 127 artı 74 bin 444 metrekarenin istimlağı ile alakalı bakanlığımız ile görüşüyoruz. Ulaştırma bakanımız sağ olsuın ilk şartın Trabzonspor’a dokulmadan sağ olsun herkes hassasiyet ile çalıştı.” ifadelerini kullandı.

HAVALİMANI PROJESİ VE T...