Türkiye Dağcılık Federasyonu’nun faaliyet programı kapsamında gerçekleştirilen Dağ Kayağı Temel Eğitimi, 2-6 Nisan 2026 tarihleri arasında Trabzon’da tamamlandı. Kentte ilk kez düzenlenen bu eğitim, Trabzon’un dağ kayağı potansiyelini ortaya koyması açısından önemli bir gelişme olarak öne çıktı.

Uzungöl Yaylaönü ve Zigana bölgesinde toplam 22 sporcunun katıldığı program, Türkiye Dağcılık Federasyonu dağ kayağı antrenör eşliğinde yürütüldü. Eğitim süresince katılımcılara; dağ kayağı ekipman bilgisi, emniyet ve güvenlik teknikleri, rota planlama, tırmanış ve iniş teknikleri ile çığ farkındalığı ve arama-kurtarma konularında kapsamlı teorik ve uygulamalı bilgiler aktarıldı.
Türkiye Dağcılık Federasyonu Trabzon İl Temsilcisi Zeynep Bayoğlu, organizasyonun Trabzon için önemli bir başlangıç olduğunu belirterek "Trabzon’un doğal yapısı, kar kalitesi ve farklı parkur seçenekleri dağ kayağı için oldukça elverişli. Bu eğitimle birlikte hem bu potansiyeli görünür kılmayı hem de sporcularımızı bu alana yönlendirmeyi amaçladık" dedi.