Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Gümüşhane’nin Kürtün ilçesine bağlı 3 köyün sınırlarında değişiklikler yapıldı. Sınırların değişmesi ile bu köylerin bir bölümü Şalpazarı ilçesi sınıtları içerisine dahil oldu.

Alınan karar sonrası köyden bir heyet TBMM’ye giderek kararın değiştirilmesi yönünde taleplerini ilettiler.

Yapılan dğişikliğe neden olarak Uluslararası Doğa Koruma Birliği’nin tanımına göre ekoturizm, doğayı ve kültürel kaynakları anlayarak korumayı destekleyen, düşük ziyaretçi etkisi olan ve yerel halka sosyo-ekonomik fayda sağlayan, bozulmamış doğal alanlara çevresel açıdan sorumlu seyahat ve ziyaret olarak gösterilse de bölge halkının bundan memnun olmadığı belirtildi.

ÖZGÜR ÖZEL ATİLLA ATAMAN'I HEDEF ALDI

CHP grup başkan Vekili Özgür Özel ise konu hakkında Trabzon Büyükşehir belediye Başkanvekili Atilla Ataman’ı hedef aldı.

Ataman’ın bahsedilen bölgede işletmesinin olduğunu ve kararın bu nedenle alındığını iddia eden Özel “Tr...