Doğu Karadeniz’de özellikle Trabzon’da her yıl binlerce kişiyi bir araya getiren yayla şenlikleri, geride bırakılan çöplerle gündeme geliyor. Şenlik alanlarında etkinliklerin ardından ortaya çıkan atıklar, doğanın korunmasına ilişkin tartışmaları yeniden gündeme taşıdı.

Trabzon’da düzenlenen yayla şenlikleri; yayla kültürünün, yöresel yemeklerin, müziğin ve geleneklerin genç kuşaklara aktarılmasında önemli bir rol oynuyor. Ancak etkinliklerin ardından doğaya bırakılan çöpler, bu kültürel buluşmaların çevresel boyutunu da gündeme getiriyor.

HONEFTER YAYLASI’NDA ŞENLİK SONRASI ÇÖP GÖRÜNTÜLERİ

Düzköy ilçesine bağlı Honefter Yaylası’nda bu yıl ilk kez düzenlenen yayla şenliğinin ardından çekilen görüntüler tepki çekti. Binlerce kişinin katıldığı etkinliğin ardından yayla alanında doğanın çöplerle kaplı olduğu görüldü.

ŞENLİK BİTTİ, TEMİZLİK MESAİSİ BAŞLADI

Şenlik sonrası alanda oluşan atıkların temizlenmesi için Düzköy Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerinin çalışma yürütmesi beklenirken, ortaya çıkan görüntüler vatandaşların da tepkisine neden oldu.

Vatandaşlar, yayla şenliklerini...