Araklı ilçesine bağlı Birlik Mahallesi’nde etkili olan sağanak yağış, hayatı olumsuz etkiledi. Yağışın ardından meydana gelen sel nedeniyle mahalle yolu ulaşıma kapandı. Yolda mahsur kalan 2 vatandaşın yardım çağrısı üzerine Trabzon Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı ekipleri bölgeye sevk edildi.
Ekipler Seferber Olduİhbarın ardından zaman kaybetmeden bölgeye ulaşan Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ve jandarma ekipleriyle birlikte koordineli bir kurtarma operasyonu başlattı. Ekiplerin yoğun uğraşları sonucu mahsur kalan vatandaşlar güvenli bölgeye tahliye edildi.
Ahırı Su Bastı, İş Makineleri Devreye Girdiİlçedeki bir diğer ihbar ise Yiğitözü Mahallesi Kaşıkçı mevkii Bayburt ana yolu üzerinden geldi. Bölgedeki bir ahırı su bastığı yönündeki bilgi üzerine itfaiye ve belediye ekipleri harekete geçti. Olay yerine yönlendirilen iş makineleriyle kapanan yollar açılırken, su baskını yaşanan bölgede tahliye ve müdahale çalışmaları gerçekleştirildi.