Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son tahminlerine göre, hafta sonu itibarıyla Türkiye genelinde yağışlı hava etkisini artıracak. Özellikle öğle saatlerinden sonra sağanak ve gök gürültülü yağışların yurt genelinde yaygınlaşması beklenirken, Trabzon’da da aralıklı yağışların etkili olacağı bildirildi.
Trabzon’da aralıklı sağanak bekleniyor
Doğu Karadeniz Bölgesi’nde yer alan Trabzon’da havanın çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Gün içerisinde sıcaklığın 16 derece civarında seyretmesi beklenirken, yağışların zaman zaman etkisini artırabileceği ifade edildi.
Öte yandan bölgenin iç kesimlerinde yüksek kar örtüsüne sahip eğimli alanlarda çığ tehlikesinin bulunduğu belirtildi.
13 il için sarı kodlu uyarı verildi
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, olumsuz hava koşulları nedeniyle 13 il için “sarı” kodlu uyarı yayımladı. Uyarı verilen iller şöyle sıralandı: Adıyaman, Bitlis, Diyarbakır, Gaziantep, Hakkari, Kahramanmaraş, Mardin, Siirt, Şanlıurfa, Van, Batman, Şırnak ve Kilis.
Yetkililer, bu illerde beklenen yağış ve rüzgâr nedeniyle vatandaşların tedbirli olması gerektiğ...