Trabzon futbolunda yıllardır değişmeyen bir gelenek vardı.

Futbol İl Temsilciliği görevi, Trabzon Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) yönetimi içerisinden belirlenirdi. Yönetimler değişir, isimler değişirdi ama tercih hep federasyonun kendi yönetiminden yana kullanılırdı.

Bu kez öyle olmadı.

Türkiye Futbol Federasyonu, Trabzon Futbol İl Temsilciliği görevine 29 yaşındaki Trabzon Gençlerbirliği Kulübü Başkanı Ekrem Kaan Gürdoğan'ı atadı. Atama yazısı kendisine ulaştı. Önümüzdeki günlerde resmen görevine başlayacak.

Bu atama, aslında sıradan bir görevlendirme değil.

Çünkü Trabzon Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu'nun kurulduğu günden bu yana ilk kez Futbol İl Temsilciliği görevi ASKF yönetiminin dışındaki bir isme verildi. Yıllardır süregelen gelenek böylece sona ermiş oldu.

Bir başka dikkat çeken ayrıntı ise yaş.

Henüz 29 yaşında olan Ekrem Kaan Gürdoğan, Trabzon futbolunda bu göreve getirilen en genç isimlerden biri olarak yeni dönemin kapısını aralıyor.

Spor camiasına ise yabancı değil.

Trabzon Gençlerbirliği Kulübü Başkanlığı görevini yürüten Gürdoğan, sporun içinde büyümüş bir isim....