Yaz aylarının yaklaşmasıyla birlikte Trabzon’da düğün hazırlıkları hız kazanırken, altın alışverişleri de hareketlendi. Kuyumcular, son dönemde tarihi zirvelerinin altında seyreden altın fiyatlarının vatandaşlar için önemli bir fırsat sunduğunu ifade ederek, düğün yapacak vatandaşlara fiyatlar yükselmeden alışveriş yapmaları tavsiyesinde bulundu.

“ALTINDA BU SEVİYELER ALIM FIRSATI”

Kuyumcu Erol Sayın, altın fiyatlarındaki düşüşün küresel gelişmelerden kaynaklandığını belirterek, mevcut seviyelerin yatırım için değerlendirilebileceğini söyledi.

Sayın, “Orta Doğu’daki savaş ortamı ve ekonomik gelişmeler nedeniyle bazı ülkeler rezerv altınlarını piyasaya sürüyor. Bu da fiyatların geri çekilmesine neden oluyor. Ancak altın uzun vadede değerini koruyan bir yatırım aracıdır. Bu seviyeler yatırım yapmak isteyenler için fırsat niteliğinde” dedi.

“24...