Trabzon Büyükşehir Belediyesi, şehir merkezinde uzun yıllar dolmuş durağı olarak kullanılan Meydan’daki viyadük altını modern bir yaşam alanına dönüştürmek için çalışma başlattı. Proje kapsamında alanın, vatandaşların nefes alabileceği yeni bir sosyal alan haline getirilmesi hedefleniyor.
ÜÇ DAİRE BAŞKANLIĞI ORTAK ÇALIŞIYOR
Proje, Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı, Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı ile Yol Yapım, Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı’nın iş birliğiyle yürütülüyor. Çalışmaların Mayıs ayı içerisinde tamamlanarak alanın hizmete açılması planlanıyor.
YEŞİL ALAN VE OTURMA BÖLÜMLERİ OLACAK
Düzenleme kapsamında viyadük altı; oturma alanları, peyzaj uygulamaları ve yeşil dokuyla yeniden şekillendirilecek. Alanın hem estetik hem de işlevsel açıdan şehir merkezine katkı sunması hedefleniyor.