Trabzon’da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında düzenlenen kutlama programı, saat 10.30’da Karadeniz Teknik Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.
Törende saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından günün anlam ve önemine ilişkin konuşmalar yapıldı.
Öğrenciler sahne aldı
Program kapsamında öğrenciler tarafından çeşitli etkinlikler düzenlendi. Okulların hazırladığı gösteriler izleyicilerden ilgi gördü.
Ticaret İlkokulu öğrencileri ront ve Kafkas dans gösterisi sunarken, Yeşiltepe İlkokulu öğrenci korosu ile Artvin yöresine ait dans gösterisi sahnelendi.
Halk oyunları ve şiir dinletisi
Mimar Sinan Ortaokulu öğrencileri de halk oyunları gösterisiyle programa katkı sağladı. Etkinlikler kapsamında ayrıca şiir dinletileri gerçekleştirildi.