Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, siyasi ayrımcılık iddialarına ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Bıyık, Yomra’da hiçbir vatandaşa siyasi tercihine göre hizmet etmediklerini vurguladı.
“CİDDİ BİR AYRIMCILIK VAR”
Başkan Bıyık, süreçte ayrımcılık yaşandığını savunarak, “Bir ayrımcılık var mı, var. Bunu yok desem kendimle çelişmiş olurum. Ciddi bir ayrımcılık var” dedi.
“İKTİDAR PARTİSİNE GEÇMEYİ DOĞRU BULMADIM”
Yomra’da muhalif seçmenin desteğiyle göreve geldiğini belirten Bıyık, “İYİ Parti’den aday oldum, CHP aday çıkarmadı. Zafer Partisi kitlesi de bizi destekledi. Bu kitlelerin ortak özelliği muhalif olmalarıydı. Bu oyları alıp daha rahat edeceğim diye iktidar partisine geçmeyi doğru bulmadım” ifadelerini kullandı.
“MÜCADELE ETMEYİ TERCİH ETTİM”
Bıyık, iktidar partisine geçmesi halinde imkanların daha fazla olacağını bildiğini ifade ederek, “AK Parti’ye katılmış olsaydım bugün daha fazla imkanımız olacaktı. Ancak ben mücadele etmeyi tercih ettim” diye konuştu.