Uluslararası Spor Organizasyonları Başkoordinatörü Mehmet Atalay, dünyanın en güzel spor salonlarından bir tanesini Trabzon'da yaptıklarını söyledi.
Atalay, Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'nu makamında ziyaret ederek, 2011'de Trabzon'da yapılacak olan Avrupa Olimpik Gençlik Yaz Festivali ile ilgili görüş alışverişinde bulundu.
Başkan Gümrükçüoğlu, Trabzon'un oyunlara hazırlık konusunda çalışmalarını aralıksız sürdürdüğünü söyledi.
Atalay ve beraberindeki heyet daha sonra Pelitli beldesinde yapılmakta olan spor salonu inşaatına geçerek burada incelemelerde bulundu.
Atalay, burada yaptığı açıklamada, inşaatı devam eden spor salonunun oyunlarda merkez salon olarak kullanılacağını ifade ederek, ''Dünyanın en güzel spor salonlarından bir tanesini Trabzon'da yapıyoruz. İlk başta 5 bin kişi olarak planlanan salonun kapasitesi artırılarak 7 bin 500'e çıkartıldı'' dedi.
Salonun 2011 yılında oyunlarda kullanılacağını kaydeden Atalay, ''Salonu 2010 yılının Aralık ayında bitirmeye planlıyoruz. Burada basketbolun yanısıra diğer salon sporlarının birçok en önemli karşılaşması gerçekleştirilecek'' diye konuştu.
Atalay, Trabz...