Sonbaharın gelmesiyle birlikte daha sık görülen bıldırcını, yasak ve usulsüz bir biçimde avlayanlar 400 TL’nin üzerinde para cezasına çarptırılıyor. 

Sonbaharın gelmesiyle birlikte görülen bıldırcın, avcıların dikkatini çekiyor. Usulüne uygun olmayan ve yasak şekilde avlanan bıldırcınları yakalamanın cezası ise bir kuş için 400 TL’nin üzerinde. Sesleri taklit edilerek ve ışık tutularak yakalanan hayvanları yakalayan kişilerin araç ve gereçlerine de el konuluyor. 

Ordu Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Ali Hıdır, bölgede son zamanlarda sezonun açılması ile birlikte göç hayvanlarının avlanmasının arttığını söyledi. Yasak ve kaçak avcılık yöntemleriyle de avcılık yapıldığını aktaran Hıdır, son zamanlarda özellikle bıldırcınların bu yöntemle yakalandığına dikkat çekti. Hıdır, “Bu hayvanların kendi kılavuzlarının sesini taklit ederek, ses cihazları ile bu hayvanları etrafına toplayıp daha sonra ağlar ve ışık vasıtası ile canlı olarak toplanması söz konusu. Bize, bu güne kadar 60’a yakın bıldırcın teslim edildi ve bunların üzerinden kişilere cezai işlem uyguladık” dedi. 

Bir bıldırcını yakalamanın cezası 400 TL’nin üstünde