Ordu Büyükşehir Belediyesi, bölgenin arazi yapısına uygun paletli biçerdöveri Tarım Makineleri Parkı’na kazandırmak için Mesudiye ilçesinde deneme hasadı gerçekleştirdi. Buğday hasadına katılan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, "Biz üreticilerimizi tırpandan, oraktan kurtardık. Bu çalışmalarla halkımızın ekonomisine katkı sağlanacak, göç azalacak ve insanlar doğduğu yerde doyacak" dedi.
Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in 2019 yılında göreve gelmesinin ardından tarım ve hayvancılık alanında birçok çalışma hayata geçirildi. Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan ve içerisinde toprak işleme, hasat ve harman ile ilaçlama makinelerinin yer aldığı Tarım Makineleri Parkı’nda toplam 28 makine bulunuyor. Bu kapsamda, bölgenin engebeli arazi yapısına uygun paletli biçerdöverin deneme çalışmaları Mesudiye ilçesinde gerçekleştirildi.
Üreticiler, yüksek maliyetli tarım ekipmanlarına yatırım yapmadan Büyükşehir Belediyesi tarafından sağlanan makinelerden faydalanarak üretimlerini sürdürüyor. Uygulamanın özellikle aile tipi tarım işletmelerine önemli kolaylık sağladığı belirtildi.