Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy ateşkes görüşmeşleri devam ederken basın mensuplarının karşısına geçip canlı yayında açıklamalarda bulundu. Zelenskiy'nin yaptığı açıklamalar şöyle: Ülkemde barış istiyorum, biz her şeye hazırız.' ifadelerinde bulundu. Zelenskiy "Rus ordusu bizden çok daha büyük belki 5 kat daha büyük. Buraya naaşlarını yakmak için özel araçlar bile getirdiler. Anneler lütfen gelin çocuklarınızı alın. Gencecik insanların yeri morglar olmamalı. Böylece Rus anneler onları görmeyecek. Rus eylemleri devam ederse dünyanın sonu gelmiş demektir. Onlar ve medeniyet arasındaki sınır biziz.

Biz şu an kendi ülkemizi kendi halkımızı koruyoruz. Ben barışçıl bir insanım. Oraya çıktı ki ben Anayasa'nın değil halkımın da koruyucusuyum. Ben başkan olmasam orduya katılırdım, insanlara gıda dağıtırdım, ateş ederdim. Bana ne yapmam söylense onu yapardım. Ne kadar kötü nişan alırsam alayım. Biz kimsenin elinden bir şey almıyoruz, kendi toprağımızı savunuyoruz.

Biz ülkemizi savunuyoruz bizim işimiz bu. Bizim hayatımı buna bağlı, hayatta kalmamız buna bağlı. Kendi kararını kendin veremiyorsun böyle bir pozisyondayken.

PUTİN'İN ZELENSKİ'Yİ HEDEF ALD...