Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump, Beyaz Saray’da gerçekleştirdikleri görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi. İki lider, Türkiye-ABD ilişkileri ve bölgesel gelişmelere ilişkin önemli mesajlar verdi.
Trump: “Türkiye ile güçlü müttefikiz”
ABD Başkanı Trump, Türkiye ile uzun yıllara dayanan müttefiklik ilişkisine dikkat çekerek, iki ülkenin Kore Savaşı’nda birlikte mücadele ettiğini hatırlattı. Türk halkının terör saldırılarına maruz kaldığını belirten Trump, “IŞİD ve PKK terör örgütlerine karşı Türkiye’ye destek veriyoruz” dedi.
“Türk askerinin cesareti unutulmaz”
Trump, Türk askerinin cesaretine övgüde bulunarak, geçmişteki savaşlarda gösterilen fedakârlıkların unutulmadığını ifade etti. Türkiye’nin terörle mücadelesine desteklerinin süreceğini kaydetti.
Erdoğan: “İlişkiler küresel barış için önemli”
Cumhurbaşkanı Erdoğan ise iki ülke ilişkilerinin sadece karşılıklı çıkarlar açısından değil, küresel barış ve istikrar açısından da kritik olduğunu belirtti. Erdoğan, görüşmenin tarihi bir dönüm noktası olabileceğini ifade etti.
“Terör örgütleri arasında ayrım yok”
...