Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan atama kararları Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Kararlar kapsamında Nevşehir Valisi Ali Fidan, Emniyet Genel Müdürü olarak görevlendirildi.

Atama Resmi Gazete’de yayımlandı

Valilikler ve Emniyet Genel Müdürlüğüne ilişkin yapılan atamalarda dikkat çeken değişikliklerden biri Ali Fidan’ın yeni görevi oldu. Fidan’ın atanmasıyla birlikte emniyet teşkilatında üst düzey görev değişikliği gerçekleşti.

Cumhuriyet tarihinde bir ilk

Düzce Valisi olarak görev yaptığı 2016 yılında Milli Savunma Bakanlığı Müsteşarı olarak görevlendirilen Ali Fidan’a, MSB’de ilk sivil müsteşar olması nedeniyle “orgeneral” kadrosu verilmişti. Bu geçmişiyle Fidan, Emniyet Genel Müdürlüğüne atanmasıyla birlikte Cumhuriyet tarihinde ilk kez “orgeneral” rütbesi taşıyan bir Emniyet Genel Müdürü olarak kayıtlara geçti.

‘Sivil orgeneral’ detayı

Cumhuriyet tarihinin ilk “sivil orgenerali” olarak anılan Fidan’ın bu unvanının, idari ve özlük hakların belirlenmesine yönelik olduğu belirtildi.

Rütbe neden veriliyor?