Dünya Sağlık Örgütü, corona virüsün gidişatına ilişkin yeni bir açıklama yaptı. Örgütün Sağlık Acil Durumları Programı'nın yönetici direktörü Michael Ryan, seyahatlerin ve kalabalık etkinliklerin artmasıyla Avrupa kıtasının corona virüs enfeksiyonlarının yeniden canlanma merkezi olduğunu belirtti.
Dünya Sağlık Örgütü corona virüsün son durumuna ilişkin açıklamada bulundu.
Örgüt, seyahatlerin ve kalabalık etkinliklerin artmasıyla Avrupa kıtasının corona virüs enfeksiyonlarının yeniden canlanma merkezi olduğunu belirtti.
DSÖ'nün Sağlık Acil Durumları Programı'nın yönetici direktörü Michael Ryan, düzenlediği basın toplantısında, “Avrupa'dan geçen çok daha yoğun bir hastalık dalgası görüyoruz” derken, "Bunu zaten Güneydoğu Asya'da ve Doğu Akdeniz bölgesinde de görüyoruz" ifadelerini kullandı.
Covid-19 enfeksiyonlarının sayısı son iki hafta içinde küresel olarak yüzde 30 artarken, durumun Omicron’un alt varyantı BA.4 ve BA.5 nedeniyle Avrupa ve ABD'deki vaka artışı tırmandırdığı aktarıldı.
YENİ VARYANT TAKİP EDİLİYOR
Ajans, Hindistan'da tespit edilen yeni bir alt değişken BA2.75 alt varyantını da tak...