Giresun’da ağustos ayının ilk haftası başlanacak olan fındık hasadı öncesi Giresun Valiliği, 2026 yılında uygulanacak tarım işçisi ücretleri ile patoz çekim bedellerini açıkladı. Valilik koordinasyonunda toplanan komisyon, günlük yevmiyelerden çalışma saatlerine kadar uygulanacak usul ve esasları belirledi.

Giresun Valiliği koordinasyonunda gerçekleştirilen komisyon toplantısında, 2026 yılı fındık hasat sezonunda çalışacak tarım işçilerinin günlük asgari ücretleri ile patoz çekim ücretleri belirlendi.

Vali Yardımcısı Mehmet Fatih Yakınoğlu, başkanlığında ilgili kurum ve kuruluş temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda alınan karar doğrultusunda, fındık toplama işlerinde çalışacak işçilerin günlük yevmiyesi yemek işverene ait olduğunda bin 101 TL, yemek işçiye ait olduğunda ise bin 280 TL olarak tespit edildi.

Hasat döneminde görev yapacak aşçıların günlük ücreti bin 280 TL olarak belirlenirken, toplanan fındıkların taşınmasında görev alacak çuvalcıların günlük ücretinin ise yemek işverene ait olduğunda bin 380 TL, yemek işçiye ait olduğunda bin 480 TL olması kararlaştırıldı.
Açıklamada, belirlenen ücretlerin tavs...