Bayburt’ta kadın girişimciliğini desteklemek ve kooperatifleşme kültürünü güçlendirmek amacıyla kadınlara yönelik kooperatifçilik eğitimi düzenlendi. Programda kadınların ekonomik hayatta daha aktif rol alması hedeflendi.

Aile Yaşam Merkezi’nde gerçekleştirilen eğitimde kadınların üretim süreçlerine katılımını artırmaya yönelik konular ele alındı.

Kooperatifçilik süreci anlatıldı

“Güçlü Kadınlar, Güçlü Yarınlar” sloganıyla düzenlenen programda katılımcılara kooperatif kurma süreçleri, yasal mevzuat ve kadın kooperatiflerinin işleyişi hakkında bilgi verildi.

Açılış konuşması yapıldı

Fatma Karakaya, kadın kooperatiflerinin üretim, dayanışma ve yerel kalkınma açısından önemli olduğunu belirtti.

Karakaya, kooperatifleşmenin kadınların ekonomik hayatta daha güçlü yer almasına katkı sunduğunu ifade etti.

Teknik bilgiler aktarıldı

Eğitimde...