Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Artvin programı kapsamında Türkiye’nin Gürcistan’a açılan en önemli sınır kapılarından biri olan Sarp Gümrük Kapısında incelemelerde bulundu. Yetkililerden yürütülen çalışmalar hakkında bilgi alan Bolat, daha sonra basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

SARP GÜMRÜK KAPISI'NIN STRATEJİK ÖNEMİNE DİKKAT ÇEKTİ

Sarp Gümrük Müdürlüğü’nde olduklarını belirten Bakan Bolat, buranın Avrupa’dan başlayarak Türkiye üzerinden Gürcistan’a, oradan da Rusya, Orta Asya Türk Cumhuriyetleri ve diğer Orta Asya ülkelerine uzanan uluslararası ticaret ve ulaştırma koridorunun önemli noktalarından biri olduğunu ifade etti.

Bolat, Ticaret Bakanlığı olarak 1988 yılında hizmete açılan, 2008’de yenilenen ve 2019 yılında kapasitesi artırılan gümrük kapısında incelemelerde bulunduklarını söyledi.

"SARP GÜMRÜK KAPISI SADECE GÜRCİSTAN'A DEĞİL, BÜTÜN ASYA ÜLKELERİNE AÇILAN STRATEJİK BİR GEÇİŞ KORİDORUDUR. RUSYA-UKRAYNA SAVAŞININ SONA ERMESİYLE BURADAKİ TİCARET HACMİNİN DAHA DA ARTACAĞINI ÖNGÖRÜYORUZ"

Gürcistan’ın Türkiye için önemli bir komşu ve ticaret ortağı olduğunu vurgulayan Bolat, "Sarp Gümrük...