Artvin'in köklü organizasyonlarından Kafkasör Kültür, Turizm ve Sanat Festivali'nin 45'incisi, boğalı kortej yürüyüşüyle başladı. Artvin Belediyesi Hizmet Binası önünden başlayan kortej, vatandaşların yoğun katılımıyla Valilik Önü Milli İrade Meydanı'nda sona erdi.

Festival kapsamında Kafkasör Yaylası'nda yapılacak geleneksel boğa güreşlerinde mücadele edecek boğaları temsilen getirilen boğa, kortejin en dikkat çeken unsuru oldu. Kent merkezinde vatandaşların ilgi gösterdiği boğa, cep telefonlarıyla görüntülenirken yürüyüşe renkli anlar kattı.

Protokol üyeleri korteje katıldı

Boğalı kortej yürüyüşüne Artvin Vali Yardımcısı İsmail Erdoğan, Artvin Belediye Başkanı Bilgehan Erdem, protokol üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Kortejin tamamlanmasının ardından Valilik Önü Milli İrade Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu. Açılış programı daha sonra Artvin 08 Spor Kulübü Halk Oyunları Ekibi'nin gösterileriyle devam etti.

Başkan...