Akyazı'da Sona Doğru

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan, inşasında son aşamaya gelinen Akyazı Stadı'nın tamamlanmak üzere olduğunu söyledi.

Ergün Turan, yaptığı açıklamada, tesisin bir çok özelliğiyle ilkleri barındırdığını belirterek, "Akyazı Stadı'nda membran serimi ve çelik çatı imalatını tamamladık. Çim serimi bitince stadımız futbol oynamaya hazır olacak" dedi.

Akyazı Stadı'nın Türkiye'de deniz yüzeyi doldurularak inşa edilen ilk spor tesisi olduğuna işaret eden Turan, "Toplam 46 bin metrekare membran serimini tamamladık. Stadımızda toplam 160 tane, 11 bin metrekare şeffaf, kendini temizleme özelliğine sahip membran kullandık." diye konuştu.

Membranların şeffaf olma özelliği ile saha zemininde bulunan çimin ihtiyaç duyacağı güneş ışınlarını daha fazla geçireceğini de kaydeden Turan, "Bu özellikle saha içinin daha aydınlık olması sağlanacak. En güzel şekilde, futbol oynamaya her zaman müsait olacak." değerlendirmesinde bulundu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler