Aktürk'ten Özgür Özel'e tepki: Biz Muhtarlar Terörün kökünü kazıyan bakanımız Süleyman Soylu'nun yanındayız

Türkiye Muhtarlar Konferdasyonu genel başkanı Bekir Aktürk bugün Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’nde basın toplantısı düzenledi.

Aktürk'ten Özgür Özel'e tepki: Biz Muhtarlar Terörün kökünü kazıyan bakanımız Süleyman Soylu'nun yanındayız

CHP Grup başkanvekili Özgür Özel'in dün Trabzon'dan yaptığı basın toplantısında İçişleri bakanı Süleyman Soylu'yu hedef almasına tepki gösterilen basın toplantısında "Terörün kökünü kazıyan baklanımız Süleyman Soylu’nun yanındayız" ifadeleri kullanıldı.

Aktürk açıklamasında şu ifadeleri kullandı.

Öncelikle Düzce de meydana gelen deprem de zarar gören tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyorum. 24 Kasım öğretmenler günü dolayısıyla da tüm öğretmenlerimizin öğretmen gününü tebrik ediyor, görevini icra ederken şehit olan tüm öğretmenlerimize minnetlerimizi iletiyorum. Türkiye Cumhuriyetin en başarılı içişleri bakanı, terörün kökünü kazıyan, uyuşturucu ve çetelerle amansız bir mücadele ile nesillerimizi bu illetten kurtarmaya çalışan, muhtarlarımızın bütün meselelerinde, taleplerinde bizden biri gibi davranarak sorunlarımızı çözen, hemşerimiz, gururumuz İçişleri bakanımıza karşı Trabzon'da ağır ifadelerde bulunan Özgür Özel in açıklamalarını şiddetle reddediyor ve kınıyoruz. İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu ya yapılacak hakaretler sadece ve sadece terör örgütlerini sevindirir. Bizim işimiz siyaset değil hizmettir. Muhtarlara hizmet eden ve muhtarların bütün taleplerini canla başla karşılayan bakanımıza sahip çıkmak bir siyaset meselesi değil bizim için milli bir meseledir. Özgür Özel siyasetle hakareti ayırt edemiyorsa onun sorunudur. Sayın özgür Özel in siyasi eleştirilerine karışmayız ancak sayın bakanımıza karşı yaptığı hakaretlerinin de önüne geçeriz. Trabzon kendi değerlerine, şehrine ve devletine sahip çıkmasını bilir. Terörün kökünü kazıyan bakanımız Süleyman Soylu’nun yanındayız. Biz Muhtarlar hep birlikteyiz Türkiye için görevdeyiz.

Ben Trabzon Muhtarlar Federasyonu Başkanı olarak şehrimde şehrimizin evladına laf söylenmesini bir Trabzonlu olarak hazmedemiyorum. Nihayetinde bu söylemleri Ankara’da da yapabilirdi Sayın Özel. Ben de bir Trabzonlu olarak, Trabzon’un değerlerine sahip çıkmak adına bu açıklamayı yapıyorum. Asla siyasi bir olgu, duruş değildir. Bizim muhtarlar olarak görüşümüz devletimize sahip çıkmak, bayrağımızın gölgesinde milletimize hizmet etmektir. Seçilen devlet yöneticilerine saygı duyulmasını istiyoruz. Bugün Süleyman Soylu yönetir, yarın bir başkası olur. Bizim duruşumuz devlet edebi ve adabıyla millete ve devlete saygılı olmaktır. Özgür Özel’in Trabzon’dan açıklama yapmasının nedeni Süleyman Soylu da Trabzon’da. Bu Özgür Özel değil de bir başkası da olsa aynı açıklamayı yaparız.

Biz artık toplantı basan bir Trabzon değil, dinleyip olgunlaşan bir Trabzon istiyoruz. Değerlerimize medeni bir şekilde sahip çıkan bir toplumuz biz.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber