Atakan Kadıoğlu

Atakan Kadıoğlu

Aklınızı başınıza alın

Trabzon ekonomisinin en önemli can damarlarından biri turizmdir. İki üç aylık dönemde Trabzon’a ziyaret eden turistler, neredeyse Trabzonlu esnafları ayakta tutan en büyük faktör. Kentimiz bir sanayi şehri olmadığı için, “Trabzon’da bacası tütmeyen en büyük sanayi turizmdir” ifadesi kullanılır. Ülkelerinin iklimi yıl boyu soğuk olan turistler Akdeniz ve Ege kıyılarını tercih ederken, sıcaktan kavrulup serinlemek isteyenleri ise Karadeniz’de tatillerini geçirmeyi tercih ediyor. Bu yüzden Arapların Karadeniz Bölgesine yoğun ilgi gösteriyor. Araplar geniş bir aile yapısına sahip oldukları içinde kentimizde oldukça kalabalık şekilde ziyarete geliyorlar. Sayı ne kadar fazla olursa da ilimize giren dövizde o kadar fazla oluyor. Buda kentimizde ekonominin canlanmasına neden oluyor. Özellikle Temmuz ve Ağustos aylarında gelen yabancı turistlerle birlikte Trabzon nüfusu ikiye katlanıyor.

Son günlerde yabancı ülkelerden şehrimize gelen turistlerle alakalı sosyal medya hesaplarında kasıtlı olarak, karalama kampanyaları yapılıyor. Tesadüfü olmayan ve tamamen art niyetli bu paylaşımlarla özellikle Arap turistler şehrimizden el ayak çektirilmeye çalışılıyor. Bunun adı en basit tabiri ile hainliktir. Arapların kültürlerini, yaşam biçimlerini yada aile yapılarını sorgulamak bu kente ne katacak çok merak ediyorum? Trabzon gibi misafirperverliği ve sıcakkanlı insanlarıyla ön plana çıkmış bir şehirde bu tür yaklaşımlar ortaya koymak ve turizmi baltalamak kabul edilebilir bir durum değil. Zaten vatandaşlarımız ciddi ekonomik sıkıntılar yaşıyor. Hayat pahalılığı ile mücadele verdiği bu dönem de yapılacak iş midir bu? İş işten geçmeden herkes aklını başına toplamalı, sağduyulu ile hareket etmelidir! Devlette bu şer cephesini tespit etmeli gereğini yapmalıdır.

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR