Arif Çetin

Arif Çetin

Akçay'ın tercihleri

Milli maçlara verilen aradan sonra Avni Aker’de rakibini konuk eden Trabzonspor’un onbirinde Bamba suprizi ile karşılaştık. Giray’ın yerine Bamba’nın oynaması Aykut Demir’in savunmanın solunda görev alması, Olcan Adın’ın orta sahada hucum ağırlıklı oyunu, on beş gün önce Saraçoğlu’nda Fenerbahçe karşısındaki oyun kurgusu ile benzeşiyordu.

Fenerbahçe deplasmanı ile kendi evimizdeki Sivas musabakasının ayni kategoride düsünülmesine anlam veremedik. Bu formatın artı ve eksilerini kısaca sıralayalım.

Aykut Demir’in savunmanın solunda oynadığı maçlarda, takımın hücüm gücüne katkısı neredeyse yok denecek kadar az.

Zokora’nın savunmanin önünde tek kişi oynaması yani 4-1-4-1 formatı, tecrübeli oyuncunun günlük maç performansı ile birebir bağlantılı.

Olcan’ın önde oymaması tabiiki doğru, ancak rakibin uzerinde baskı kurduğunuz dakikalarda savunma oyuncularının bindirme yapmaması, hucumlarınızı sıradan kılıyor.

***

Trabzonspor ilk yarıda iyi de pozisyonlar yakaladı. Ancak yine bildigimiz nedenlerden dolayi skoru degistiremedi. Bordo mavili ekibin ne yapıp edip, devre arasinda savunmanin soluna ve gol bölgesine cok iyi iki takviye yapmasi sart.

Adrian iyi günündeydi. Hızlı çıkışlarda Maluoda ve Henrique’nin önüne inanılmaz toplar attı. Maluoda'nın fizik olarak duşuş içerisinde olması, Paulo Henrique’nin ise gol vuruşu eksikliği birçok pozisyonu heba etti.

***

Paulo Henrique – Abdulkadir degisikliğine anlam veremedim. Trabzonspor her macini kazanmaya oynar. Siz her ne kadar gol vuruşlarinda etkisiz olsa da, skoru degistirmeye en yakın adamınızı oyundan alip yerine bir orta saha oyuncusu sürdüğünüz zaman, rakibin kulagına kar suyu kacırırsınız. Hem de kendi sahanızda. Henrique yetersiz ise, yerine girecek oyuncu Abdulkadir olmamalıydi. O zaman Janko ve Emre’yi neden kadroda tutuyorsunuz diye sorarlar adama.

Mustafa Yumlu’nun pozisyonunda, Sivassporlu Ziya’dan önce Hakem Aydunus'un sark kurnazlıgı var. Rakip oyuncu neredeyse 20 saniye Mustafa'y çekti. Avantaj olacak bir pozisyon da yok. Düdüğünü çal ve olayı orada bitir. Ama Aydunus gorevini zamaninda yapmayinca Ziya gorevini yapti ve Mustafa Yumlu’nun kızarmasına neden oldu.

LEGIA VARSOVA SINAVI ONEMLİ!

Bu dakikadan sonra Trabzonspor’un oyun formatı da değişti. Sezonun en iyi skorerinden yoksun kalan takım rakibi karşısında bir kişi de eksik oynamaya başladı. Dakikalar sonra Adrian’ın da oyundan çıkması Trabzonspor’un kazanma umutlarını sonlandırdı.

Fizik olarak yetersiz olan Maluoda’nın 85. Dakika oyunda kalıp sadece son bes dakika için Emre Güral ile değistirilmesine de bir anlam veremedim.  Burada genç Emre’ye de yazık!

Sonuç olarak, hafta içerisideki  Legia Varşova sınavı oncesinde ışık vermedi bordo mavili ekip. Avrupa sınavlarında farklı oynayan Trabzonspor’un bu macta iyi skor almasi hepimizin istegi. Ancak, Mustafa Resit AKÇAY’ın oyun kurgusu anlamında daha fazla beyin jimnastiği yapmasi ve rakibi ekarte edecek farklı alternatifler gelistirmesi gerekecek.   

Aksi halde Mustafa Hoca’nın oyun sistemi de, kendisi de cok tartışılır...

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR