Akçaabat’ta sanat kursları başlıyor

Akçaabat Belediyesi Resim ve Müzik Bölümlerine hazırlık kurslarını başlatıyor.

Akçaabat’ta sanat kursları başlıyor

Trabzon'da Akçaabat Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'nce Resim ve Müzik Bölümlerine hazırlık kursları başlıyor.

Kültür sanat ve Turizm Şehri Akçaabat’ta düzenlenecek olan kurslar 21.06.2021 tarihinde başlayacak ve müracaatlar Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'ne yapılacaktır.

Konu ile ilgili konuşan Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, “Kültür Sanat ve Turizm Şehri Akçaabat’ta normalleşme dönemi sonrasında faaliyetlerimize tedbirler kapsamında başlıyoruz. Pandemi öncesinde İlçemizde Kültür ve Sosla İşler Müdürlüğümüz bünyesinde birçok sanatsal ve kültürel faaliyetler düzenleniyordu.

Tiyatrodan sanat müziğine, halk müziğinden uluslararası müzik ve halk oyunları festivaline, sergilerden konferanslara kadar yıl boyunca Akçaabat Halkı sanatla iç içe yaşıyordu. Koronavirüs pandemisi sonrası alınan yasaklar neticesinde bu organizasyonlarımıza bir süre ara vermek zorunda kalmıştık. Geçen yıl pandemi kapsamında vatandaşlarımız sanattan mahrum bırakmamak için bölgede ilk olan Açık Hava Tiyatro günlerini şehrimizde düzenledik. Bu yıl temmuz ayında ikinci açık hava tiyatro günlerini organize ediyoruz.

Sanat Müziği ve Halk Müziği korolarımız çalışmalarına başlıyor. Sergilerimiz için çalışmalarımız aralıksız sürüyor. Bunun yanında önümüzdeki haftadan itibaren Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğümüz bünyesinde Müzik ve Resim Bölümlerine hazırlık kurslarımızı açıyoruz. Lise ve Üniversitelerin müzik ve resim bölümlerine hazırlanan öğrencilerimize böyle bir imkan sunarak eğitimlerine katkı sağlamak istedik. Alanında uzman hocalarımız eşliğinde, hazırlamış olduğumuz salonlarda, programları dahilinde kursiyerlerimiz buralarda hazırlıklarını yapabilecek. Kurslarımızın öğrencilerimiz başta olmak üzere, ailelerine ve şehrimize hayırlı olmasını diliyor, sınavlarında öğrencilerimize başarılar diliyorum.

Müzik Bölümüne hazırlık kursları; Pazartesi, Salı ve Perşembe günleri saat: 13.00 ile 16.00 saatleri arası, Resim Bölümüne hazırlık kursu ise Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günleri saat: 09.00 ile 12.30 saatleri arası düzenlenecektir.

Akçaabat’ta sanat kursları başlıyor

Akçaabat’ta sanat kursları başlıyor

Akçaabat’ta sanat kursları başlıyor

Akçaabat’ta sanat kursları başlıyor

Akçaabat’ta sanat kursları başlıyor

Akçaabat’ta sanat kursları başlıyor
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler