Trabzonlu ve Batumlu ressamlardan ortak sergi

Trabzonlu ve Batumlu Ressamlar Karma Resim Sergisi, Akçaabat Belediyesi ile Türkiye’nin Batum Başkonsolosluğu ve Batum Belediyesi’nin ortaklaşa organizesinde Batum Acara Güzel Sanatlar Müzesi’nde açıldı.

Trabzonlu ve Batumlu ressamlardan ortak sergi
Küratörlüğü Ekrem Kutlu ile Gurami Putkaradze ve Malkhaz Zura Kochalidze tarafından yapılan sergide 11 Trabzonlu ressam ile 19 Gürcü ressam olmak üzere toplam 30 ressamın eserleri yer aldı.

Türkiye’nin Batum Başkonsolosu Makbule Koçak, Azerbaycan’ın Batum Başkonsolosu Parviz İsmailzade, Acara Özerk Cumhuriyeti Eğitim, Kültür ve Spor Bakan Yardımcısı Te Ora, Batum Belediye Başkan Yardımcısı Lela Surmanidze Akçaabat Belediye Başkan Yardımcısı Osman Parlayan ve Acara Güzel Sanatlar Müzesi Müdürü Nino Nigaradze’nin de katıldığı törenle açılışı yapılan sergiye ilgi büyüktü.
Akçaabat Belediyesi Kültür Kurulundan Mehmet Salih Köse, Mehmet Salih Atadinç ve İsmail Topal’ın da katıldığı törende Akçaabat Belediyesinden Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Turhan Bektaşoğlu, İmar ve Şehircilik Müdürü Ali Güngör, Tarımsal Hizmetler Müdürü Sebahattin Yazıcı, Fen İşleri Müdürü Mustafa Berber, Özel Kalem Müdürü Mustafa Mersinli, Etüt Proje Müdürü Turgut Aydemir ile Belediye Meclisi Üyesi Şaban Günaydın da hazır bulundu.
 
Sergi sonrasında Türkiye’den katılan gruba akşam yemeği verildi. Yemekte Batum Başkonsolosu Makbule Koçak’a Akçaabat Belediye Başkan Yardımcısı Osman Parlayan tarafından plaket ve Tarihi Ortamahalle Tablosu hediye edilirken, Batum Belediye Başkan Yardımcısı Lela Surmanidze’ye ödülünü de, Akçaabat Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Turhan Bektaşoğlu takdim etti.
 
Sergide resimleri yer alan ressamlar şunlar;
 
Türk Ressamlar: Ali Candaş, Adil Ocak, Ceyhan Murathanoğlu, Haydar Durmuş, Rasim Çubukçu, Osman Zeki Demirkale, Ekrem Kutlu, Kenan Demir, Raif Kalyoncu, Yasemin Kalyoncu, Evrensel Baş.

Gürcü Ressamlar: Akaki Jashi, Avtandil Khazaradze, Beka Bolkvadze, Diana Talakvadze, Gela Abuladze, Giorgi  Bolkvadze, Gurami Putkaradze, Irina Toronjadze, Ketevan Filipova, Lia Khazaradze Makashvili, Anna Nikolaishvili, Maia Shkonia, Malkhaz Zura Kochalidze, Miheil Kvachadze, Nodar Kvirkvelia, Nodar Shavadze, Nino Gogolishvili, Sergo Gogoladze, Vladimer Lado Sharadhidze.
 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler