Trabzon'da TOKİ konutlarında Tosunpaşa kavgası

Dava açan site sakinlerini Tellioğulları, diğerlerini ise Seferoğulları ilan ettiler.

Trabzon'da TOKİ konutlarında Tosunpaşa kavgası

Trabzon’da 10 yıllık TOKİ evlerine çıkarılan 2.5 milyon TL fatura, kat maliklerini ayaklandırdı. Mantolama faturasını dava eden D1 A blok sakinleri, sabah uyanınca sitelerinin etrafının tel örgüyle çevrildiğini ve mantolama yapılan bir sitenin çatısına kendilerine ait blok Tellioğulları, diğer blokları ise Seferoğulları olarak gösteren bir yazı yazıldığını gördü. Ötekileştirildiklerin ileri süren site sakinleri suç duyurusu yapacaklarını söylediler.

YÖNETİM BANKADAN KREDİ ALMIŞ

Türk sinemasının unutmaz eserleri arasında yer alan Tosunpaşa adlı film, Trabzon’da gerçek oldu. Trabzon’un Akçaabat İlçesi’ndeki 10 yıl önce yapımı tamamlanan TOKİ Sarıtaş konutlarına 2.5 milyon TL mantolama faturası çıkarıldı. TOKİ’ye olan borçları tamamlanmadan kendilerine yeniden bir borç çıkarıldığını ileri süren, kat malikleri, fatura karşısında şok oldu. Akçaabat Sulh Hukuk Hakimliği’ne başvuran site sakinleri, keyfi bir uygulamadan vazgeçilmesini istedi. Site sakinleri, 390 konut için onarım ve mantolama adı altında bankadan kat maliklerinin aidat borcu olmadığını ileri sürülerek kredi alındığını ve bankanın da bu oyuna alet edildiğini iddia etti.

DAVADAN SONRA SAVCILIĞA İHBAR

Kendilerine çıkarılan borç karşısında haklarını aradıklarını belirten site sakinleri, olağan genel kurulun hukuksuz yapıldığını ileri sürdüler. Onarım ve tamir için gerekli paranın bilirkişi tarafından 46 bin TL olarak tespit edildiğini ifade eden site sakinleri, haklarını adalet karşısında aramaya devam edeceklerini söylediler. Mahkemenin vereceği karar merak edilirken, genel kurulun hukuksuz olduğu yönünde bir ihbar da savcılığa gönderildi.

SABAH UYANINCA YAZIYI GÖRDÜLER

Yönetimin kararını mahkemeye taşıyan site sakinleri bir sabah uyanınca şok yaşadı. Mahkeme kararını beklemeden mantolama işlemine başlatan site yönetimi önce davacı blokun etrafını tel örgüyle çevirdi. Site yönetimi daha sonra bir apartmanını çatısına davacı bloku okla Tellioğulları,  diğer blokları ise Seferoğulları yazarak gösterdiler.  

D1A SİTESİ SUÇ DUYURUSU YAPACAK

TOKİ konutları içerisinde bir blokun çatısına yazılan yazıları ve tel örgüleri fotoğraflayan site sakinleri, Akçaabat Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunmak üzere harekete geçti. Site yönetimi, çatıda yer alan yazıları, artan tepkiler üzerine sildirdi.

Günebakış

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber