Trabzon'da cezaevinden satılık böbrek!

Trabzon'da cezaevinde bulunan bir hükümlü, böbreğini satışa çıkardı.

Trabzon'da cezaevinden satılık böbrek!

Bir süre önce kaldığı hapishaneden tahliye edilen ve paraya çevrilen cezasını ödeyemeyen Trabzonlu Bülent Sebetçi tekrar hapse atıldı. Sebetçi bu kez tahliye olabilmek için böbreğini satılığa çıkardı.


52 BİN LİRA

Trabzon'un Akçaabat İlçesinde işlediği çeşitli suçlardan dolayı hapse giren ve 4 yıl cezaevinde kalan Bülent Sebetçi, 3 ay önce tahliye edildi. Sebetçi'nin kalan cezalarını yatmamak için ise 52 bin lira para ödemesi gerekiyordu. Maddi durumu iyi olmadığı için bu parayı da ödeyemeyen Sebetçi tekrar tutuklanarak cezaevine gönderildi.

"CEZAEVİNDE ÇÜRÜMEKTENSE..."

7 yıl 8 ay hapis cezası alan Sebetçi bu kez ilginç bir yönteme başvurdu. Yasak olduğunu bildiği halde 52 bin lira karşılığında böbreğini satılığa çıkardı. Sebetçi'nin yakınlarına "Cezaevinde çürümektense tek böbrekle yaşayabilirim. Zamanında yaptığım hataların bedelini zaten burada çürüyerek ödüyorum" dediği öğrenildi. 

SATIŞI YASAL DEĞİL

Ülkemiz içerisinde belirlenen yasal mevzuatlara göre, böbrek satmak yasal değildir. Gizlice, yetkililerin haberi olmadan yapılan böbrek alışverişi yasal suç olarak belirtilmiştir. Daha önceden de borçlarını ödemek için böbreğini satan bir kişi hakkında 26 yıl hapis cezası istenmiş böbreği alan kişi hakkında ise yasal işlem yapılmamıştı. 

Karadeniz Gazetesi 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzon Haber