TBMM Başkanı Kahraman Akçaabatlılar derneğinde

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, İstanbul'da bulunan Anadolu Yakası Akçaabatlılar Derneği’nin yemeğine katıldı.

TBMM Başkanı Kahraman Akçaabatlılar derneğinde
Anadolu Yakası Akçaabatlılar Derneği’nin, dernek merkezinde düzenlediği yemekli toplantıya; TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Orman Eski Bakanı Osman Pepe, Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, Demokrat Parti Eski Genel Başkanı İsmet Hacısalihoğlu, Yen Yüzyıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yaşar Hacısalihoğlu, derneğin onursal başkanı İsmail Şirin, Dernek Başkanı Hasan Birinci, eski milletvekilleri, bürokratlar ve dernek üyeleri gibi birçok misafir katıldı.

Toplantı, aynı zamanda derneğin kurucu başkanı da olan İsmet Hacısalihoğlu’nun davetlileri tek tek tanıtmasıyla başladı. Karadeniz ağırlıklı tarih, kültür ve güncel konulara ilişkin geniş kapsamlı seyreden sohbette TBMM Başkanı İsmail Kahraman, kurtuluş kutlama programlarına ilişkin düşüncelerini dile getirdi.

Düzenlenen toplantıda Akçaabat’la ilgili bilgi paylaşımında bulunan Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, böyle güzel bir organizasyonda yer almaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek Dernek Başkanı Hasan Birinci ‘ye, yönetimine, davetlilere ve önemli katkıları olan İsmet Hacısalihoğlu’na teşekkür etti. Akçaabat’ı kültür, sanat ve turizm şehri yapma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz diyen Başkan Türkmen, büyükşehir yasasıyla ilgili analizlerini anlattı. 5 dönem Akçaabat Belediye Başkanlığı görevini devam ettiren Şefik Türkmen, büyükşehir olmadan önceki dönemle mevcut dönemi kıyaslama yapabilme imkanına sahip olduğunu belirterek “Büyükşehir yasasıyla ilgili iki önemli husus vardır. Birincisi; Büyükşehirlere devlet yardımı yapılırken nüfus ve yüzölçümü kriterlerine göre yapılıyor. Bu uygulamaya göre Trabzon’dan nüfusu az ama alanı fazla olan şehirlere daha fazla yardım gidiyor. Trabzon’un alanı az olabilir ama o şehirlere göre daha fazla nüfusu ve çok daha fazla yolu var. Bu kriterler isabetsizdir. Düzeltilmesi lazımdır. İkincisi ise hizmet konusunda vatandaşlar arada kaldı. Büyükşehir uygulamasında bazı hizmetleri ilçe belediyeleri bazılarını da büyükşehir belediyesi yerine getiriyor. Fakat biz vatandaşa ‘Bu hizmet bizim görevimiz değil.’ diyemiyor ve zor durumda kalıyoruz. Hızlı, verimli ve kaliteli hizmet için büyükşehir belediyesi koordinatör olmalı ve ilin kalkınmasıyla uğraşmalıdır. Birçok hizmet ilçe belediyeleri tarafından yerinde daha kolay halledilmektedir. İlçe belediyeleri yerel hizmetlere bir bütün olarak bakabilmelidir. Büyükşehir kanunu ile hizmetin bütünlüğü bozulmuştur.” dedi.

Toplantının son bölümünde ise Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, TBMM Başkanı İsmail Kahraman’a günün anısına yöresel el sanatlarından biri olan gümüş telkâri hediye etti.

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Şefik Türkmen’den hediyesini alırken şunları söyledi; “Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, büyükşehir yasasıyla ilgili önemli analizlerde bulundu. Bahsettiği aksaklıklarla ilgileneceğim.” dedi. Rize ve Trabzon’a komşu iller Trabzon’un kazasıydı diyerek sözlerine devam eden TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Trabzon Salnamelerini okuyunca bölgenin ne kadar zengin bir tarih ve kültür birikimine sahip olduğunu fark ettim. Herkes o salnameleri mutlaka edinip okumalıdır.”

Konuşmaların ardından TBMM Başkanı İsmail Kahraman hem Şefik Türkmen’e hem de derneğe birer tane TBMM amblemli tabak hediye etti. Akçaabatlılar Derneği Başkanı Hasan Birinci de Sn İsmail Kahraman’a derneğin bugüne kadar yayınladığı kitapları takdim etti.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber