Süleyman Soylu: "Onlara öyle belgeler gönderdik ki..."

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Akçaabat'ta vatandaşlara hitap etti.

Süleyman Soylu: "Onlara öyle belgeler gönderdik ki..."

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Akçaabat'ta halka seslendi.

Soylu yaptığı açıklamada şu ifadeler yer verdi:

Cumhur İttifakı'nın güçlü bir şekilde milletin yanında bulunmasının bir anlamı var. On yıllardır sevincimizi yaşamamızı istemiyorlar, bağımsız olalım istemiyorlar. Geleecğimizi elimziden almak istiyorlar. Bu ülkede herkesi sağ-sol, Alevi Sünni, başı açık kapalı tartışmalarının içine atmak istediler. Bu ülkenin kendi değerlerinden darbelerle uzaklaştırmak istediler. 15 yaşından küçükler Kuran okumayacak dediler. Mezarlarımızda kim dua okuyacak bunları düşünmediler. On yıllardan beri bu milletin yakasından hiç düşmediler. Dünya ne zaman uçak üretmek istemişse bizde üretmeye başladık. Ama bizim önümüzü kesmek istediler. Yapamazsınız dediler. Akşam ezanının hürmetine söylüyorum benim milletim muktedirdir. Bize son altı yedi yıldır ülkemize patinaj yaptırmak istiyorlar. İstikametimizi değiştirmeden güçlü adımlar atıyoruz. 

ONLARA ÖYLE BELGELER GÖNDERDİK Kİ...
IMF'ye borcumuzu ödedik diye hesap sormak istiyorlar. Gezi olaylarında faiz 3,5'du. Türkiye tam gaz ileri giderken, önünü kesmek istediler. Büyük havalimanları, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü yapamazsınız dediler, yaptık ne oldu? Bölünmüş yollar, atak helikopterleri, bölünmüş yollar yapamazsınız dediler, yaptık ne oldu? Amerika öyle talimat vermiş ki Aftin'e giremeyecekmişiz. Girdik, ne oldu. Türkiye eski Türkiye değil. Ufak tefek eksiklerimizden dolayı üzerimize gelebilirler. Bu kolay değil. Irak ve İran ile bir araya geldik ve Amerika'nın oyununu bozduk. Nereden gelirse gelsin, biz buradayken kimsenin oyununa müsaade etmeyiz. Bana çok kızıyorlar neymiş çok sert konuşuyormuşum. Apo serbest kalsın diye yürüyüş yapacaklardı, 'Yürütürsek adam değiliz' dedik. Yanlış mı dedik. Biz onların belediyelerini görevden aldık. Murat Bey Van'da kayyum belediyesindeyken, sesleri çıkmadı. Biz onlara öyle belgeler gönderdik ki, seslerini çıkaramadılar. Yurt dışında da anlattık, 'Yıllardan beri teröre finansman sağlayan belediyeler sizin ülkenizde olsa siz izin verir misiniz?' dedik. 'Hayır' dediler. Biz de izin vermedik. Eğer okul önlerinde uyuşturucu satan varsa 'Ayaklarını kırın' dedik. Ne oldu, yanlış mı dedik. Saldırı sadece terör saldırısı olmaz. Kültür saldırısı var, ailelerin adetlerine saldırı var. Büyük bir mücadele ortaya koyduk. Cumhuriyet tarihlerinin en büyük uyuşturucu operasyonlarını gerçekleştirdik. 2018'de tarihimizin en büyük tefeci operasyonlarını yaptık. 

TRABZON'DA HIRSIZLIK ORANI YÜZDE 30 AZALDI
Bunları yaparken, dik yürürken sizlerin 50 gramlık oy pusulanızdan güç alıyoruz. Bizleri mahcup etmeyin. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan bana 'Vatandaşım uyurken kulağında bekçinin düdüğünü duyacak' dedi. Hırsızlık oranları Trabzon'da da yüzde 30 oranında düştü. Bizim şehirlerimiz dünyanın en güvenli şehirleri olacak. Akçaabat'ta bize güç verdiniz, biz de aldığımız güçle karşılık verdik. Trabzon Üniversitesi Türkiye'nin en seçkin üniversitesi olacak. Şehir hastanesi yapılacak. Dünyanın en modern şehir hastanesi gelecek. Darbecilerde çatlasın, Kılıçdaroğlu da çatlasın. Kılıçdaroğlu iki adamını üzerimize salmış ikiside PKK'nın hizmetini yapıyor. Bana 'Allah belanı versin' diyorlar. Niye PKK'yı yürütmemişim diye. Gücümüzün yettiği kadar iş olacak, istihdam olacak. Ne ekonomide ne de yarınlardaki hedeflerimizde Türkiye'yi kimse durduramayacak.

Murat Bey, milletine hizmetkar bir adamdır, kendisi yaman adamdır. Van'da hem valilik yaptı, hem de teröristlerin yuva yaptığı belediyeyi temizledi. Elazığ'da ki vatandaşlar kızmıştı, neden bizim Valimizi aldınız diye. Trabzon Belediye Başkanlığı tam onun işi. Kendisi doğduğu memleketinde tecrübe ettiği şeyleri Trabzon'a akıtacak olan bir başkandır. O çalışacak, bizde milletimizin emrinde olacağız. Çok iyi bir tecrübe ile yetenekli Osman Nuri Ekim kardeşimiz var. İnanın bazen ayaklarımızın mecali kesiliyor. Bazen yorgunluktan sallanıp duruyoruz. Bizi kendimize getiren güzel bakışınız. Allah sizden razı olsun.  1969 doğumluyum ben. Neredeyse 50 yaşına geldim. 1969 yılından beri ilk kez 4,5 yıl seçimin olmadığı bir döneme giriyoruz. Önümüzdeki 4,5 yıl seçim olmayacak. Önümüzdeki Cumartesi günü Cumhurbaşkanımız Trabzon'da olacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber