Şefik Türkmen’den çarpıcı açıklamalar

Orta Mahalle trafiğe kapatılacak mı?, Neden "Ortahisar geç kaldı” dedi?, “Yıktık diye bize küfür ettiler” diye niye dedi? 

Şefik Türkmen’den çarpıcı açıklamalar

Haber61/Haber Servisi
Levent USTABAŞI

Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, Osmanlı sivil mimarisiyle dünyaca ünlü olan Orta Mahalle’de açıklamalarda bulundu. Yatırımcı Alper Bektaş’ın yeni turizme kazandırdığı Mehmet Efendi Konağı’nın açılışında konuşan Türkmen, şunları söyledi; 

Burada otopark sorunu var ama bazı şeyleri burada yapmak çok zor. Kilisenin yanında mesela evleri yıktık. Kırık dökük inanılmaz harabe evlerdi. Ortalık yıkıldı.  Ortaya çıkan yerlere küfürler yazdılar bize karşı. Bana karşı küfür ettiler. Böyleleri de var. Böyle şeyler de yaşadık. Ama bunlar mahallenin o kültürü değil. Bu mahallenin kültürüyle alakalı değiller. Zaten daha sonra taşındılar.

ARAÇ TRAFİĞİNE KAPATMAMIZ LAZIM 

Park yapacağız evet. Otopark sorunun burada çözmeye çalışıyoruz ama mülk sahipleri istemiyor tarlasını bozmak istemiyor. Böyle sıkıntılarla karşılaşıyoruz. Burayı araç trafiğine kapatmamız lazım. Bunu mahalleliyle oturup konuşacağız. Biz bir ara belediye başkanlarıyla Fransa’ya gitti. Paris’ten bir araba alarak Nis’e kadar indik. Güzergah boyunca ne kadar bilinen yer varsa hepsine uğradık. 
Hemen hemen hiçbirine araç girmiyor.
Eski kasabalar kale gibi yerler var.  Mahalleliyle birlikte karar vereceğiz buna.

Şefik Türkmen’den çarpıcı açıklamalar

YILDIZLI’DAN ALTERNATİF YOL GELECEK

Tanjant Yoluna benzer bir yol yapılıyor. Bu yol tarihi bölgenin önünden geçiyor. Yıldızlı Yonca kavşaktan içeri girdiğinizden Derecik yoluna giriyorsunuz göbek var. Lokanta var. Ordan dönüyorsunuz tanjant yoluna girip doğru buraya geliyorsunuz.
Trabzon’dan buaya geliş çok kolay olacak. Aynı zamanda otopark alanları da çıkacak. Geniş yol olduğundan. İlave kamulaştırmalar yapılıyor. Herşey hemen istediğiniz gibi olmuyor. İnsanlar böyle bugünden yarına dönüştüremiyorsunuz hemen. Zaman ister Zamanla buralar daha iyi olacak. 
Trabzon turizminde motor görevi yapacak yerler vardır. Orta Mahalle turizmde kentin motor yerlerden biridir. 
Bu bölge Ortahisar Bölgesi geç kalmıştır. Trabzon’a gelen Ortahisar’ı tarihi havasıyla gezebilmelidir. İnsanların aklında böyle yerler kalır. Buralardan başlayıp dağları yaylaların değerlendireceğiz. 
Bu kenti besleyecek dağlara kadar yerler var. Bunu ortaya çıkarmalıyız.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzon Haber