Şanlıurfalı öğrenciler Akçaabat'ta

Akçaabatlılar, Şanlıurfa'dan gelen öğrencileri ağırladı.

Şanlıurfalı öğrenciler Akçaabat'ta
İçişleri Bakanlığınca hayata geçirilen ve karşılıklı olarak illerin kültürel değerlerinin paylaşılması amacını taşıyan "Biz Anadoluyuz Projesi" kapsamında Şanlıurfa- Suruç’tan Trabzon'a gelen 150 öğrenci, hem Trabzon’un hem de Akçaabat’ın tarihi ve turistik yerlerini ziyaret etti.

Bakanlığın 180 günlük eylem planı kapsamında hayata geçirilen projeyle 5-8 Nisan 2018 tarihleri arasında kentte misafir edilen öğrenciler Trabzon’da; Şehir Müzesi’ni, tarihi Ortahisar ve Kanuni Evi’ni, Fatih ve Gülbaharhatun Camii’ni, Zağnos Vadisi’ni, Ayasofya Camii’ni, Atapark’ı, Uzungöl’ü, Sürmene Memişağa Konağı’nı, Çaykur Of Çamlı Çay Fabrikasını Akçaabat’ta ise Tarihi Ortamahalle’yi, Seragölü’nü gezdiler.

Ziyaret yerlerinin yanı sıra Trabzon Spor- Kayseri Spor maçını da izleyen misafir öğrenciler, Akçaabat sahilinde eğlendiler, halkla buluştular ve bu geziyi ölümsüzleştirecek fotoğraflar çekildiler.

Misafir öğrencilerden birçoğunun ilk defa denizi gördüğü, ilk defa uçakla yolculuk yaptığı ve şehrimize gerçekleştirdikleri bu geziden güzel anılarla ayrılacakları yüzlerine yansıyan mutluluktan belli oldu.
 
 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber