Orta Mahalle bu sene rekor ziyaretçi bekliyor

Turizmin efendisi açıldı 

Orta Mahalle bu sene rekor ziyaretçi bekliyor

Haber61/Haber Servisi
Levent USTABAŞI

Trabzon'un Akçaabat İlçesi’ne bağlı Orta mahalle, Osmanlı mimarisiyle turizmde önemli noktalardan biri olma özelliğini taşıyor. Or Mahalle’de Akçaabat Belediyesi’nin 6 tesisinin yanı sıra özel işletmeler de ciddi yatırımlar yaptılar. Orta Mahalle’nin en büyük konaklarından olan görmekiyle göz kamaştıran Mehmet Efendi Konağı, restoran olan hizmete girdi. Bugün yapılan açılış törenine Akçaabat Kaymakamı Soner Şenel, Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, Trabzon Turizm İl Müdürü Ali Ayvazoğlu, MOBİAD Başkanı Alper Bektaş ve sektördeki acente sahipleri katıldı.  

Mehmet Efendi Konağı’nı restoran olarak hizmete açan MOBİAD Başkanı Alper Bektaş, “Turizm sektöründe Hanzade Otel’den sonra buraya ikinci yatırımımızı yaptık. 

Teleferik projenin gerçekleşmesi ve zaman içinde kentsel dönüşüm planları ile alt kısımdaki yolun iyileştirilmesi halinde Orta Mahalle inşallah şehrimize ülkemize değer katacaktır. 

Gündemimiz bu değil ama önemli bir konu olduğundan bahsetmek istiyorum. Mobilyacılar olarak Arsin’de mobilya kent projemiz var. 170 dönümlük alan içinde 500 milyonu bulan maliyeti ile kentimiz için son derece önemli bir projedir.  İmarını büyükşehirden geçirdik. İçerisinde çok miktarda sosyal donatı alanlarıykla ülkemizde ve Avrupa’nın sayılı projeleri arasında yer alıyor. 
Üye çalışmasına da başladık. Şehre bizde o anlamda yeni bir merkez katmış olacağız. Bu gibi yatırımlarla birlikte şehrimiz daha ileri gitmiş olacak” dedi. 

Orta mahalle

ÇEŞİTLİLİK ÖNEMLİ

TÜRSAB Başkanı Suat Gürkök ise şunları söyledi;

“13-14 yıl önce TÜRSAB genel merkezinden gelen bir heyetle buradaydık. İncelemelerde bulunduk. Buralara çıkamadık hatta. Yollar stabilizeydi.. Çok kötüydü.. Ama o an hepimizin aynı görüşü paylaştığını gördüm. Orta Mahalle’nin turizmin hizmetine girmesi gerekir dedik.  O günden bugüne ne kadar değişiklik olduğuna şahit oldum. Artık Orta Mahalle gerçek yüzüne kavuşmuş durumdadır” şeklinde konuştu. 

Gürkök, “Turizmde çeşit çok önemlidir. Ne kadar çok çeşit olursa turisti daha fazla tutabilirsiniz. Eğer turizmde bir yere gelmişsek en büyük pay sahibi özel sektör ve yatırımcılarıdır. Hayırlı olsun Alper kardeşime Allah bol kazanç versin” diyerek konuştu. 

Trabzon Turizm İl Müdürü Ali Ayvazoğlu ise şunları kaydetti;  “Akçaabat Orta Mahalle’nin turizme katacak çok şeyi olduğuna inanıyorum. Alper başkanıma teşekkür ediyorum. Trabzon turizmine büyük bir katkı sağlayacaktır. Turizmde ürün eşitliliği çok önemlidir. Bu ürün çeşitliliği ne kadar artarsa turistin kalma oranı artacaktır.

Geçen yıllara oranla 2018’e nasıl başladık?
İlk üç ayda yüzde yüz 25 oranda artış yaşandı. Yüzde 300 artışla devam ediyoruz. 2018 yılında geçen yıllara oranla turizmde en büyük artış sağlanacaktır.

Orta mahalle

İNSAN KAYNADI GEÇEN YIL

Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen şunları söyledi;
“Tarihi mekan olarak önemli yerlerinden biri. Mahalle ölçeğinde bugüne kadar korunabilen yerlerden biri. Osmanlıdan kalan sivil mimarlık örneklerinin olduğu bir yer. Burayı canlandırmamız lazım. Belediye olarak elimizden geleni yaptık. 6 tane bugüne kadar konağımız oldu. Biz illa da bizim olsun kamunun olsun demiyoruz. Öncü ve örnek olmak istiyoruz. Bizim burada satın aldığımız yerler yıkılmaya yüz tutmuş sahiplerinin ilgilenmediği yerlerdi. Şunu da belirtmeliyim bu mahallenin topyekün canlanabilmesi gerekir. Burdaki mülk sahiplerinin kendi yerlerine sahip çıkmaları gerekiyor.  Geçen yıl insan kaynadı burası. Burada yaşayanlar huzurumuz kaçtı bu kadar insan buraya niye geliyor diyorlardı. Sonra bakıyorum birşeyler yapıp satmaya başladılar.  Bu yaz inşallah daha hareketli olacak.”

HUZUR HİSSEDİYORUM

Akçaabat Kaymakamı Sonel Şenel de şöyle konuştu; 
“Vatandaşlarımız burada yeni işletmeler açtılar. Türkiye’de benzer tarihi kentlerin gelişmesi var.  Burası bir yaşayan bir mahalle aynı zamanda burda bir de kilise var tarihi. Hem yaşam alanı ile turizmi sürdürebilmek sıkıntılı tabi. Trafik sorunu yaşanabiliyor.  Bunu oturup turizm hareketine dönüştürmeliyiz. Buraya her geldiğimde huzur hissediyorum. Koruyarak geliştireceğiz Uzun vadeli bakıldığında Akçaabat ve Trabzon turizmi kazancaktır.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzon Haber